Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смењени директор и власницима брани улаз
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 08. 2014.

Аутор: Слободан Јерковић Извор: Блиц

Смењени директор и власницима брани улаз

Новопостављена директорица сомборске РТВ “Спектар” Јелена Барац ни након интервенције полиције није успела да преузме управљање локалном ТВ станицом.

Бивши директор Горан Медић не жели да преда кључеве студија и обави примопредају дужности.

“Ово је чиста пиратерија и није Медићу први пут. Велики је дужник, а против њега има девет кривичних пријава. Уосталом, годинама је нелегално емитовао програм Радија ББ, а ту пиратску станицу морала је да затвара полиција тврди директорица Барац. Након што је, уз одобрење и у присуству Александра Рајића, законитог заступника закуподавца, провалила у део зграде у Улици Мите Поповића, чији је РТВ “Спектар” закупац, из просторија ју је избацио главни и одговорни уредник Благоје Цар, који се тамо закључао. Решење АПР мени ништа не значи, а у просторије за које сам одговоран свом послодавцу може да се уђе само са судским налогом или уз асистенцију полиције. Нико нема право да на силу проваљује објаснио је Цар, избацујући нову директорицу, која је узалудно махала решењем о постављењу. Јелена Барац је по одлуци већинског власника постављена још 1. августа, а “Спектар” је обуставио емитовање програма до 15. августа. Запослени су отишли на годишњи одмор и закључали просторије. Пошто ни после тог датума није почело емитовање, а ја нисам могла да уђем у студио како бих преузела дужност, у договору са законским власником, заступником закуподавца и полицијом провалила сам да бих заштитила имовину фирме - објашњава директорица Барац.

Медић не оспорава право на преузимање ТВ станице и тврди да је спреман на договор.

„Предаћу телевизију новој директорици како закон налаже, а своја права ћу потражити на суду, јер сам преварен. Крајем 2012. господин Богдан Маглић ми је понудио да откупим 51 посто капитала од породице Бакић и исплатио сам део договорене суме.“

Након смрти Зорице Бакић, спор је настао између њених наследника и Маглића, а сада се све непотребно ломи на мени, тврди Медић. Примопредаја, иако је била договорена, није извршена ни током јучерашњег дана

 

Маглић има 95 одсто

Не могу да уђем у посед онога што је 95 одсто у мом власништву, јер је некадашњи власник нелегалног “ББ радија“ узурпирао сада и моју телевизију каже др Богдан Маглић, који је власник “Спектра”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси