Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пашалић: Полиција ме зове тек након медијских натписа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2014.

Аутор: В. Ј. Извор: Данас

И даље непознати нападачи на уредника ФоНета

Пашалић: Полиција ме зове тек након медијских натписа

Ни скоро два месеца након бруталног пребијања уредника агенције ФоНет Давора Пашалића полиција није пронашла нападаче. То је за Данас потврдио и сам Пашалић, додајући да му се већ неко време нико из МУП-а није обратио.

 

Када сам на месец дана од инцидента подсетио у медијима на то докле се са истрагом стигло, добио сам позив од полиције.

Они су ми тада пустили снимак са сигурносних камера, на којем се уопште не види сам напад, јер је уследио петнаест минута касније. Осим тога, прегледао сам на стотине слика потенцијалних нападача, али је на томе стало, рекао је Пашалић. Према његовим сазнањима, полиција је и привела неке људе, али без конкретних резултата. Делује ми да ме из полиције зову само након медијских натписа, навео је Пашалић.

Подсетимо, Давор Пашалић је нападнут у ноћи 3. јула када се враћао кући са посла. Њега су у новобеоградском блоку 23, где живи, сачекала тројица младића која су му тражила новац. Пошто је одбио да им га да, они су га рукама и ногама брутално претукли и притом му узвикивали да је усташа. Када су нападачи отишли, Пашалић је устао и кренуо ка згради у којој живи. Тада су га наочиглед двојице сведока исти нападачи опет претукли. Пашалић је у нападу задобио посекотине и подливе по глави, лицу и усној дупљи, поломљена су му два зуба и има модрице по телу. Повреде су му саниране на Војномедицинској академији. Агенција ФоНет осудила је брутални напад на свог уредника и тражила хитну акцију полиције и тужилаштва како би нападачи били пронађени и кажњени. Осуди напада придружили су се и НУНС и ОЕБС. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је непосредно после напада изјавио да ће полиција учинити све како би идентификовала нападаче.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси