Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучићу, избаци Дачића из владе!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 08. 2014.

Аутор: Катарина Благовић Извор: Курир

Вучићу, избаци Дачића из владе!

Небојша Стефановић, министар полиције и потпредседник СНС, реагујући на изјаву лидера социјалиста Ивице Дачића да је трпео пацке од Александра Вучића јер је био на рођендану нашег листа, те да ће му се „наје.ати мајке" јер мисли да нам је дао причу о ордену Слободана Милошевића, каже да верује да ће премијер сада добро размислити о односу ове две странке, те увидети да је сарадња са социјалистима била погрешан потез!

 

Ово што Ивица Дачић говори показује какав је његов однос према СНС и Александру Вучићу. Познато је да је премијер Вучић обезбедио Дачићу место у Влади, а да то није морао да уради. Лично сам се противио коалицији са СПС и верујем да ће мој пријатељ Александар Вучић, после ових изјава лидера СПС, добро размислити о том односу и увидети да је сарадња са социјалистима била погрешан потез казао је Стефановић, који већ дуже време не гаји симпатије према социјалистима.

Он је уочи формирања Владе, изреволтиран изјавом Ивице Тончева да социјалисти не морају да уђу у Немањину 11, рекао да ће свом шефу препоручити да не праве коалицију са СПС. Пошто су заинтересовани да нам држе лекције, нека иду у опозицију. Србија неће пропасти без социјалиста у власти, казао је тада Стефановић.

Подсетимо, Ивица Дачић је пре два дана у разговору за наш лист, кад смо га позвали за коментар поводом информације да је у сефу у МУП годинама скриван орден Југославије који је добио Слободан Милошевић, а чија је цена око 150.000 евра, побеснео и урлао у слушалицу: Је л' знаш да се прича да ће напредњаци да вас угасе до Нове године?! Ко ће онда да вам остане? Да ли знаш какве сам ја све нападе због вас трпео! Дошао сам вам на прославу рођендана, није вам био нико од напредњака, а ви им упорно идете низ длаку. Знаш какве сам пацке после трпео од Вучића? Је л' вам ту причу дао Небојша Стефановић?! Сад ћу да га зовем да му се наје.ем мајке! Што ми ово радите? Чиме сам то заслужио? Сад вам је Небојша супер? Ма је.ем вас све.

Бранко Ружић

Нема услова за сарадњу са СНС

• Да ли због новонастале кризе у коалицији, тек председник Извршног одбора СПС Бранко Ружић изјавио је јуче да нема услова за сарадњу СПС и СНС у Свилајнцу, односно преузимање власти од НДС. Било је иницијатива за промену власти у Свилајнцу. СПС је отворен и разговарали смо врло квалификовано. Кад буду створени услови и кад будемо знали да је могуће да у пуном капацитету реализујемо све што је интересу грађана, бићемо спремни за сарадњу - рекао је Ружић.

Славица Ђукић Дејановић, члан председништва СПС

Нови моменти

Присуство СПС у власти је корисно вишеструко, али СНС може и сам. Односи у Влади су добри, и премијер је на рођендану наше партије рекао шта мисли о нама. Ипак, ово су за мене нови моменти. Дачићева реакција никад до сада није била без основа. Нисмо мењали став о сарадњи са СНС. Никад га нисам чула да користи такве термине, а познајемо се годинама.

Реаговања

• Како коментаришете Дачићеве испаде

Зоран Кнежевић, СНС

Шта ће нам?

• Џабе ти такав коалициони партнер ако тако мисли о теби. Изненађен сам, не знам шта му је, не разумем.

Вукашин Обрадовић, НУНС

Уличарски речник

• То не приличи никоме, нарочито не политичару који је и шеф дипломатије. Уличарски речник не треба да буду обележје политичара.

Петар Јеремић, УНС

Ценимо извињење

• Ценимо то што се извинио. Сваки јавни функционер треба да води рачуна о начину разговора са новинарима.

Пук'о, па схватио

Жао ми је, примитиван сам

Поштовани пријатељи, у својој двадесетчетворогодишњој каријери нисам реаговао у афекту према новинарима, зато се извињавам и новинарима и читаоцима на реакцији која није бита примерена и мени својствена. Реаговао сам примитивно, чиме сам показао своје слабости и мане. У страшној временској стисци пред мој говор у Салцбургу, оптерећен личним, породичним трагичним догађајем (подсетимо, Дачићу је недавно преминула ташта, прим. нов.), погрешно информисан о мотивима текста, направио сам грешку. Људски је грешити, али тјудски је извинити се - рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси