Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чуме држи у шаци и медије и странке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Извор: Информер

Чуме држи у шаци и медије и странке

Љубиша Буха Чуме, заштићени сведок и бивши шеф мафијашког „сурчинског клана“, у шаци држи многе политичаре и скоро све медије у Србији!

 

Можда ова констатација делује претерано, али како другачије објаснити чињеницу да о крајње сумњивој инвалидској пензији коју овај мафијашпокајник прима већ 21 годину не пише нико осим Информера и не говори ниједан политичар осим Александра Вулина?!

„Опасни људи“

Да ствар буде још чуднија, уреднике Информера током викенда звало је неколико функционера СПС, ДС, НДС и ЛДП и сви су, веровали или не, покушали да нас убеде да зауставимо даље писање о случају „Чуме“. Зашто га дирате?! Па није он највећи проблем? Какав је да је, тај Чуме је за државу учинио више од Љ неких политичара?! Без њега никад не бисмо похватали Ђинђићеве убице! Па зар сад Легија треба да изађе на слободу?! убеђивао нас је угледни члан ДС.

На нашу констатацију да Чуме нема скоро никакве везе са пресудом за убиство Ђинђића (погледајте „Мој угао“) и да је он сведочио о другим злочинима „земунаца“, али не и о самом атентату, наш саговорник, иначе високи функционер бивше власти, рекао нам је да „нисмо ни свесни за кога радимо прљави посао“ (!?!): Вас злоупотребљавају много опасни људи. Они хоће да сруше Чумета да би преко њега срушили и државу! То је прљав посао и ви нисте ни свесни за кога радите! Сасвим је индикативно да су са готово идентичним текстом наше уреднике у суботу и недељу „спопадали“ и познати функционери СПС и ЛДП. Упамтите шта ћу вам рећи, Чуме је један од најпоштенијих људи у српском бизнису. Он никада никога није преварио и увек је одржао реч убеђивао нас је угледни дачићевац. Када смо га упитали како то зна и да ли то значи да је и он пословао са Чуметом, само је заћутао и прекинуо везу. Званично, нико из ових странака није јуче хтео да коментарише наша сазнања, док нам на позиве није одговарао ни Буха.

Утврдити ко је крив

На другој страни, бивши шеф полиције Марко Ницовић тврди да Буха "одавно у држави има своје људе". Он је сигурно с многима правио дилове и комбинације, па су му дужни и зато га сад и бране. Вероватно се плаше шта би Буха, ако се осети угроженим, могао да исприча. Ето каква нам је држава била и колико је политичарима Чуме ходајућа бомба истиче Ницовић.

Михајловић: Срушићемо Бухину болницу

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић најавила је јуче да ће нелегална болница Љубише Бухе Чумета у Сурчину бити срушена можда већ овог месеца. Град је донео решење да се одбија легализација. Сад се чека жалба, па коначно решење истакла је Михајловићева.  

Шта смо све открили

- Од 1993. године Љубиша Буха Чуме је инвалидски пензионер

- До данас је примио 256 пензија, а последњи чек је добио на 16.743 динара

- У пензију је у 29. години отишао са дијагнозом параноидне психозе

- Са истом дијагнозом почетком осамдесетих година отпуштен је из ЈНА

- Чуме је оснивао фирме и учествовао у приватизацији иако је званично инвалид

- Министарство рада покренуло је истрагу легалности решења о Чуметовој пензији  

Мој угао

Ната Месаровић, бивша председница ВСС

Љубиша Буха се изјаснио да о убиству Ђинђића не зна ништа, а први пут сам из Информера чула да он има дијагнозу. Адвокати одбране могу да траже ревизију поступка, али о томе не могу унапред...  

Коментари (1)

Остави коментар
пон

01.09.

2014.

Apel anonymous [нерегистровани] у 19:23

Apel novinarima

Molim sve novinare, da shvate kolika je njihova odgovornost u ovim vremenima kada je reč jedino što nam je ostalo. Ne mogu da verujem da čovek poput Čumeta, neobrqzovan, neotesan, prost, a izgleda i lud, jedinim sredstvom koje ima neku vrednost- novcem, uspeva da pridobije sve medije i da svi ćute o tome kako je jedan psihopata sa takvom dijagnozom vedrio i oblačio političkom i poslovnom scenom Srbije. Nije sada predmet samo da li je on dobio lažnu invalidsku penziju, jer on je tu dijagnozu imao i osamdesetih u vojsci, predmet je šta su bajni intelektualci pričali sa ovakvom jednom osobom

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси