Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чуме најтачнија мерна јединица српске пропасти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2014.

Аутор: Драган Ј. Вучичевић Извор: Информер

Чуме најтачнија мерна јединица српске пропасти

Када је својевремено постојала сумња да је лидер ПУПС Милан Кркобабић лажни инвалидски пензионер, о томе су данима брујали безмало сви медији.

Иако у том случају није било скоро никаквих доказа, на Крку јуниора превентивно су са свих страна скочили и новинари, и политичари и силни НВО активисти.

Када је, међутим, Информер прошле недеље открио да Љубиша Буха Чуме од 1993. године прима инвалидску пензију, сви медији су заћутали!

Као по команди, скоро нико није пренео ни вест са конференције министра Вулина, који је најавио ревизију Чуметове пензије. Зашто и како? Не знам. Не умем то рационално да објасним, а не бих да се бавим теоријама завере. Оно што поуздано знам јесте да је ово, како год је окренули, велика прича. Прво, ако Чуме није тежак психијатријски болесник, ако је само вешто исфолирао или масно подмитио докторе, ако он више од две деценије незаконито прима инвалиднину, па онда га ваљда треба тужити и вратити паре у буџет?!

И треба, ваљда, истражити и ко му је у том криминалу помогао, односно ко то није радио свој посао, па је омогућио да један од најбогатијих људи у Србији несметано прими чак 256 пензија?!

И, коначно, овај случај мора да буде само повод за широку истрагу „лажних пензија“. Или је, може бити, боље да, зарад виших интереса, ћутимо? Друго, ако је дијагноза „параноидна психоза“ тачна, па зар не би требало истражити како је могуће да држава за то званично не зна?! Односно, како то да је клинички луд човек сведок сарадник у једном од најзначајнијих процеса у борби против мафије?!

Да не буде забуне, Чуме није кључни сведок на суђењу за убиство Ђинђића и нема никакве опасности од падања те пресуде.

Треће, јако би важно било утврдити како то да су се у „одбрани Чумета“ ујединили и шифровани медији, и грађански активисти, и европејски истраживачки журналисти?! Како то да они, сви до једног, замерају Информеру што открива приватне, поверљиве информације о Бухи, а намерно одбијају да признају постојање сасвим јасног јавног интереса у овом случају?! Каква је то, дакле, веза? Шта је то што је, као ретко када, ујединило безмало све медије у Србији, политичаре и самозване борце за људска права? Чега се то сви они плаше? Каква је то Чуме бомба, па нико не сме ни да јој приђе? Опет кажем, не знам. Не умем да објасним. Али, после свега сам потпуно сигуран да је Чуме најтачнија мерна јединица српске пропасти. Што пре је размеримо, то боље.

Каква је то тајна веза?

Зашто сви ћуте? Шта је то што је ујединило безмало све медије у Србији, политичаре и самозване борце за људска права? Чега се то сви они плаше? Каква је то Чуме бомба?!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси