Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повратак у будућност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2014.

Аутор: М. Билић Извор: Политика

Повратак у будућност

- Од 1. октобра радићу на Радију Б92, као уредник Вести и Дневника. Радију се, са великим ентузијазмом, враћам после готово петнаест година рада у другим медијима, пре свега на телевизији. У информативној редакцији Радија Б92, који је опстао и остао најугледнији информативни радијски програм у Србији, придружујем се колегама које знам годинама и веома их поштујем, каже Љубица Гојгић која се више од 20 година бави новинарством.

 

Каријеру је започела на Радију Индекс као репортерка, уредница и водитеља културног магазина.

Седам година затим је за НИН пратила политичка и друштвена збивања, а 2001. постала је део тима ТВ Б92 као специјални извештач из Хага.

Љубица Гојгић је прошле године проглашена за најбољег новинара по резултатима анкете магазина „Статус”, у којој су учествовали новинари из више од 40 редакција.

- Одлуци да постанем део тог тима претходио је заједнички (срећан) закључак да Радију треба појачање, а мени простор за рад. Договорили смо се да почнем од Вести и Дневника, Јутарњег и Дневника у 5, али већ размишљамо и о другим форматима. Радио Б92 истрајава у уверењу да, осим добре музике, слушаоцима треба да понуди и говорне емисије. У духу слогана „Укључи радио - укључи мозак“ покушаћемо да новим садржајем, слушаоце подстакнемо на заједничку анализу, дијалог, наравно и полемику а пре свега на критичко размишљање. У фокусу ће, осим политике бити и економија, култура и све актуелне теме у нашем друштву. Радио то може да учини на инспиративнији, директнији и отворенији начин. Пошто је Радио Б92 увек имао срећу да га слушају људи који од овог медија не очекују пуку забаву, већ и став, очекујем да ће и та нова комуникација којој се надамо бити жива. Заправо само се враћамо провереном рецепту којим је Радио Б92 стекао славу, каже Гојгићева и додаје:

- Имам велику трему јер, без обзира на све промене које су, као и цело друштво, задесиле и Радио Б92, и данас мислим да је рад у тој редакцији привилегија. Није могуће сести пред тај микрофон, без свести да су пред сличним, а у истој кући, седели људи којима сте се дивили. Прелазак на Радио, за мене је повратак у будућност јер сам новинарством и почела да се бавим пре 22 године на Радију Индекс, са кратким излетом у редакцију културе Радија Б92.

Љубица Гојгић је потом радила у недељнику НИН, дневном листу „Демократија” и у информативној редакцији ТВ Б92.

Била је извештач са суђења Слободану Милошевићу у Хагу и уредник програма Процес ТВ. Водила је интервју дана, у оквиру централних Вести Б92, била је уредница и водитељка емисије „Између две ватре”. Ту емисију су, новинари из 40 редакција у анкети магазина „Статус”, 2012. прогласили најбољом емисијом а Љубицу Гојгић за најбољу новинарку.

Добитница је и годишње награде УНС-а и награде „Станислав - Сташа Маринковић“ коју додељују новине „Данас“.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

24.09.

2014.

praktikantanonymous [нерегистровани] у 18:41

naravoucenije

ocigledno je da novinarka lj.gojgic nije bas zadovoljila poslodavce i pored svega sto je ucinila u profesiji na tv b-92. u narodu se to kaze "sa konja na magarca" jer je san svih novinara na radiju da rade na tv.a posle da odu u neku drzavnu sluzbu, ministarstvo i slicno napredovanje. tu nema nikakve misterije.tesko je verovati da je gojgicka imala drugacije ambicije jer je poznavalac priliak i u srbiji i u svetu. ali negde je ocigledno omanula i sad sta je tu je...mozda naravoucenije za ostale kolege da ne trce ispred rude, bar kad je ovdasnje medijsko okruzenje...

Одговори
уто

23.09.

2014.

Jasminka Kocijan [нерегистровани] у 21:13

za profesiju

Ljubice, samo napred, gde god da dodjes novinarstvo sa tobom je u sigurnim rukama.
Nazalost, i za nasu profesiju bila bi potrebna bar po neka sigurna kuca.
Slusacu rado radio i necu vise gledati bulevarizaciju profesije.

Одговори
уто

23.09.

2014.

Anton [нерегистровани] у 12:52

Šteta što nema prostora

Šteta što nema prostora tj. pravih medija gde bi Ljubica danas mogla da radi. U ovoj tužnoj zemlji gde se sve cenzuriše, više ne postoji tv kojoj je potreban vrhunski novinar. Tuga.

Одговори
уто

23.09.

2014.

Tanja [нерегистровани] у 12:08

Bravo i samo napred!

Ljubicin dolazak na Radio, sigurna sam, vratiće mnoge slušaoce. Go, Ljubice, go!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси