Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Решавамо проблеме суграђана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2014.

Аутор: В. М. Извор: Данас

Ивана Вучићевић, директорка ТВ Студио Б, говори за Данас

Решавамо проблеме суграђана

„Неколико пута већ понављам да ми јесмо спремни за тржишну утакмицу, каже за Данас Ивана Вучићевић, директорка ТВ Студио Б, и додаје: „Располажемо са брендом, са људима са креативним тимовима који могу да изађу у сусрет новонасталим тржишним стварима.

 

С обзиром на то да смо ми једно од јавних предузећа, а како у овом тренутку стоје и град и држава: пара више за јавна предузећа која иначе не могу да остваре профит нема. Зато се чини да је неопходно да се нешто реши. У нас се сигурно у последњих десетак година ништа није улагало. Наша техника у односу на друге телевизије је сигурно на најнижем нивоу. За нас јесте једино решење приватизација и могућност да можемо да напредујемо, да будемо још бољи, да прилагодимо своје програме. Истина је да се финансирамо из градског буџета.

Скоро педесет одсто средстава добијамо од Скупштине града. Остатак обезбеђујемо из маркетинга. Све је то међутим много теже и озбиљније будући да немамо праву технику и немамо те могућности да можемо да реагујемо одмах и сад. Све кошта. Оправка старих машина кошта више него да купите нове, а заправо не можете тај цео ланац да промените и зато нам је потребна помоћ неког ко би уложио у нас. Надам се да ћемо остати у стратешком партнерству са Скупштином града и и даље бити градски сервис. Надамо се да ће стратешким јавноприватним партнерством Скупштина града улагати у програм, а не у телевизију: не у људе, већ у програм који ће бити емитован.

Какав је однос ваше куће са Скупштином града, будући да је недавно промењена власт?

Сарадња је сјајна. Било нам је најваж није да повежемо сва градска јавна предузећа односно комуналне службе. Ми и јесмо градски сервис. Грађани нас свакодневно зову и говоре нам своје проблеме које ми за 24 сата покушавамо да решимо. Најчешће то урадимо истог дана, па у вестима у седам имамо ексклузивне информације и решене проблеме: било да је пукла цев или је избио проблем у некој згради у сарадњи са градским службама одмах га решавамо. Градски већници гостују у нашим емисијама и отворено говоре о проблемима.

Хоће ли у новој програмској шеми више бити места за градске теме?

Хоће. Зато смо продужили емисију „Јутро“ до 12 сати радним даном, а викендом до 11 сати. Имамо поподневни програм „Београде, добар дан“ од 17 сати. Ту је емисија „Београд здрав град“ понедељком. Излазимо у сусрет свим нашим Београђанима који имају здравствених социјалних, економских животних проблема. Покушаћемо да одговоримо нашим суграђанима на питања која их највише муче.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

26.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:15

Подршка

Подржавам Студио Б. Постоје две емисије, беѕѕ којих би била духовно сиромашнија. То су Агапе, посебно са Владетом Јеротићем и Духовници Веље Павловића

Одговори
чет

25.09.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 00:16

ДРЖИТЕ СЕ!

Верујем Вашој екипи.Као колега.И гледалац.Имате солидне новинаре, не само презентаторе. Рецимо Ирену Јовановић коју би пожелела и моћнија кућа. Ту су Гајшек, Пантелић, Веља Павловић.Чувајте се. И немојте дозволити да вас наведу у приватизацију. Превара је да тако нешто ”тражи Европа”, то хоће тајкуни да би скинули кајмак. Зна се широм света како медији долазе до финансија. Помоћ из општих прихода не мора да значи и неприкосновени утицај политике. Као да то неће чинити кад сте тобоже независни. Примери разних новина код нас или тв и радио станица су најбољи доказ. Истина и професионалност могу да се одрже ако се хоће. Желим да Студио Б остане какав је био. То је у интересу Београда.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси