Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радош Љушић подноси оставку?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2014.

Аутор: К. Р. Извор: Данас

Радош Љушић подноси оставку?

Радош Љушић требало би данас да поднесе оставку на место в. д. директора Службеног гласника.

 

Редакцији Данаса стигао је позив за конференцију за медије која ће бити одржана данас у 11 сати у клубукњижари Гласник, а чија ће главна тема бити Љушићева оставка.

Подсетимо, Данас је у више наврата писао како је Љушић из књижара Службеног гласника повукао близу 200 наслова, међу којима су се нашла и дела Ничеа, Шопенхауера, Пруста, Пекића, Бахтина, Ван Гога, Сретена Марића...

Након што је на адресе Гласникових аутора и преводилаца стигао анекс уговора у коме стоји да уговор важи до исцрпљења тиража, али и да „ако издавач намерава да непродате примерке дела прода као стару хартију, дужан је да претходно понуди аутору, односно његовом наследнику ако је доступан да те примерке откупи по цени за стару хартију“, неки од аутора, попут Светислава Басаре, Мирјане Д. Стефановић, Новице Милића, побунили су се што ће значајна издања бити квалификована као стари папир, и као таква највероватније бити продата по багателној цени или сложена за „сечу“.

С друге стране, Љушић се у два наврата на конференцијама за новинаре бранио Законом о ауторским правима, истичући да Гласник нема права да продаје књиге којима је истекао ауторски уговор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси