Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На потерници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2014.

Аутор: Предраг Сарапа Извор: Данас

Лични став

На потерници

Када сам после укидања емисије изјавио да је то бесмислени прогон и када је НУНС издао саопштење о томе да је то нарушавање јавног интереса, био сам изложен дводневном малтретирању са екрана Студија Б.

 

Читано је саопштење против мене као да сам на потерници и тиме је злоупотребљен простор јавног сервиса од стране „Колегијума“.

Моји родитељи су били шокирани, комшије су ме гледале као да сам некога убио.

Синхронизовано са читањем саопштења стизале су ми и претеће поруке са непознатих бројева. Толико о случајности.

Толико о колегама који нису имали нити један основ да као кандидати за новинаре буду огорчени пошто су на моје инсистирање радили сложеније послове него што заслужују.

Признајем, погрешио сам. Грађани су ми на сву срећу прилазили и препознат је бесмислени терор оних који се сакривају иза Колегијума.

Терор се наставио и после мог одласка на годишњи одмор. У тренутку када је НУНС заказао скуп подршке мом раду и борби против терора над слободом говора и изражавања, уследио је нови талас малтретирања у виду саопштења „Колегијума“.

Ово је било као у филму.

Налазио сам се на дводневном одмору у Црној Гори, о чему су они извештавали у вестима из сата у сат као да позивају на то да ме неко линчује и са екрана читали износ мојих примања.

Питам се да ли ме неко прати и да ли је то увод у објављивање моје адресе и неки нови увод у линч? Као омађијани читали су бљувотине и измишљали гадости са екрана јавног сервиса, а познато је да нису до сада објавили колика су им примања, шта су то варијабле које сами себи додељују и шта је то маркетиншки додатак?

Пошто су на буџету, било би лепо да објаве и своја примања, а то ће вероватно повереник за информације од јавног значаја покренути као питање.

Упозоравам јавност да се поред тога са екрана јавног београдског сервиса пребројавају грађани по политичкој припадности и да се на тај начин покушава минимизирати подршка коју сам добио и поред прогона и кампање.

Никада своје госте нисам делио по политичкој, расној, националној, родној или било којој другој различитости и по томе је моја емисија била и позната.

Сви су имали прилику да говоре и искажу свој став. Данас се пребројавају гости који су мање или више подобни. За једног колегу, иначе главног уредника, приликом разматрања да гостује у прелиставању, речено је чак да не штити довољно националне интересе. То само „Колегијум“ може да разуме.

Ово је чист пример цензуре и то може потврдити колегиница која више није запослена у Студију Б. Имала је проблеме због тога као водитељ јутарњег програма. Ово је тешко дефинисати као нормално.

Тортура се наставља и даље слањем некаквих СМС порука о томе да сам на некаквом распореду, иако сам и даље на годишњем одмору, односно чини ми се да се овде ради о некаквом паковању отказа уз образложење да сам одбио неки виртуелни радни задатак.

Морам да упозорим јавност да као магистар наука не могу да прихватим шиканирање које ми се спрема и да ме „Колегијум“ може распоредити само на место које одговара мојој стручној спреми. Ако ми понуде било какво решење, на мени је да у одређеном року то прихватим или одбијем.

То исто указује да им се жури у терору да мимо закона одраде започети посао. На понижавање од стране кандидата за новинаре нећу пристати.

Очекујем нове нападе и злоупотребе јавног сервиса. И поред тога нећу престати да се борим за поштовање међународних Конвенција о људским правима и слободи говора и изражавања.

Подсећам да ме је „Колегијум“ Студија Б кроз дводневно читање саопштења прогањао и у другој сувереној држави. То је директно кршење међународних конвенција о људским правима које је и Србија ратификовала. После свега нисам оптимиста, али борбу ћу наставити.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

23.10.

2014.

Raka iz Niš Nianonymous [нерегистровани] у 17:10

Poternica

Koga Ti sve, kolega Sarapa, nisi stavljao na poternicu iz redova tvojih političkih neistomišljenika?

Одговори
чет

23.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:46

uh, brate

Brate, dobrodosao u kapitalizam. Nema vise mrskih komunjara, pa gazda moze da uradi sta hoce sa zaposlenima. Trazili ste, uzivajte.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси