Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Разрадити законе о медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2014.

Извор: Наше новине

Разрадити законе о медијима

Програмски директор „Транспарентности Србија“ Немања Ненадић оценио је за Бету да су, и поред усвајање сета медијских закона, многобројне области функционисања медија у Србији остале нерегулисане и да је неопходно донети подзаконске акте који ће прецизније уредити питања финансирања медија и спречавања куповине медијског утицаја.

Он је на округлом столу посвећеном правном мониторингу медијске сцене у Србији рекао да је питање буџетског финансирања медија повезано са реформисањем медијског законодавства.

Интерес грађана је да добију потпуне и објективне информације, а извор финансирања медија може утицати на начин и угао медијског извештавања. Грађанима је питање буџетског финансирања медија важно јер имају право да знају да ли се јавна средства користе законски и у складу са сврхом за коју су намењена, казао је Ненадић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси