Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарапин Проблем" уживо из Прес центра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2014.

Извор: РТВ

Сарапин Проблем" уживо из Прес центра

Први пут, Сарапин "Проблем" у Удружењу новинара Србије, после укидања те емисије са Студија Б. После двадесет другог спрата палате Београд, Предраг Сарапа своју емисију пребацује у студио Прес центра УНС-а.

 

Тема емисије: "Медијске слободе и људска права на српском европском путу."

"На Студио Б се не враћам", Предраг каже Сарапа, а за свој "Проблем" наставља да се бори уз помоћ других колега.

"То је тренутачна позиција припремам се да добијем отказ, вероватно ће то тако и бити, не очекујем ништа добро. Позвао бих колегијум да објави висину својих примања , варијабила које сами себи додељују, разних маркетиншких додатака и мислим да по Закону о доступности информација да ће то повереник и затражити", додаје он.

Одговорни уредник недељника Време, Филип Шварм сматра да Сарапин "Проблем" мора да постоји, с’обзиром да је све мање како каже правих политичких емисија.

"Сматрамо да је наш политички тј. медијски живот поприлично загушен и сматрамо да је једна оваква емисија потребна. Дакле када је ова потребна емисија изгубила свој термин ово је један од начина да гледаоци виде оно што не могу да виде на Студију Б", наводи он.

Први гости првог "Проблема" из Унсовог Прес центра, били су Вукашин Обрадовић, председник Независног удружења новинара Србије, Ђорђе Вукадиновић, уредник Нове српске мисли, Марко Видојковић, писац.

Подсећамо да је и Оља Бећковић пре осам дана одржала Утисак недеље испред зграде Б92. Њен адвокат за неке медије је изјавио да су га из менаџмента те куће позвали како би и званично раскинули уговор који је Бећковићева потписала до марта следеће године.

Сузе Оље Бећковић као ни петиција потписана са идејом да се њена емисија врати на програм Б92 нису допринели да дође до успостављања дијалога ауторке и менаџмента те куће. После овог протеста, Бећковићева се није обраћала јавности.

 

Коментари (3)

Остави коментар
чет

23.10.

2014.

Raka iz Niš Nianonymous [нерегистровани] у 17:04

Čuđenje

"Sarapin problem" gospodne Švarm, počev od TV Politike, zaključno sa Studiom B, nikada nije pripadao žanru političkih emisija. Bio je to, u stvari, propagandni kolaž DOS-a, odnosno Demokratske stranke, što, analitički gledano, potvrđuju učesnici svih proteklih "Sarapinih problema". Činjenica je, naime, da su učesnici u većini uvek bili pripadnici vladajućih stranaka DOS-a i DS. Sličan je slučaj i sa "Utiskom nedelje" Olje Bećković koja se javno, kao i Predrag Sarapa, deklarisala kao simpatizer stranaka koje su bile na vlasti do promena 2012. godine. U svemu, međutim, iznenađuje potez UNS-a koji se sve više prib ližava političkim stavovima NUNS-a.

Одговори
чет

23.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 13:16

Re:

Posto ste tako dobar poznavalac Nusica i Sterije, recite mi, molim Vas, sta bi onda od njihovih likova bilo ONO sto je sada v.d. direktora Studija? Kada najgori postane prvi, zna se sta sledi. A ne da je najgora, nego...

Одговори
чет

23.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:44

sve nam je to poznato

Ovakve likove davno su opisali Nusic i Sterija. Kad se tikva pokondiri...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси