Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Б92 постаје ОТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2014.

Извор: www.021.rs

Б92 постаје ОТВ

Од Нове године Б92 ће променити име у ОТВ.

Променом имена окончаће се и промена концепта телевизије од информативне ка забавној, започетој након што је 2010. године ова телевизија из руке акционара прешла у руке иностраног власника, Грка Стефаноса Пападопулуса.

Блиц наводи да је један од последњих корака у том смеру и практично скидање емисије "Утисак недеље" с програма. У Б92 нису желели ни да потврде ни да демантују ове информације. Вршилац дужности директора Владан Анђелковић је кратко навео да ће уколико буде мењано име о томе јавност бити обавештена, а слично је  одговорио и један од оснивача Веран Матић. Председник Регулаторног тела за електронске медије Горан Караџић каже да не постоји никаква препрека да Б92 промени име у ОТВ, наводећи да је раније Кошава преименована у Хепи, а Фокс у Прву.

Б92 иначе већ неколико месеци програм емитује из репортажних кола јер је у току пресељење телевизије у комплекс на аутопуту где се налази ТВ Прва, која је у власништву фирме "Астонко", Грка Стефаноса Пападопулоса. Б92 инфо који се емитује преко кабла име неће мењати и наставиће рад, као и Радио Б92. Подсетимо, недавно је покренута и петиција за промену имена Б92 коју је потписало свега 1.500 људи.

У међувремену, у Србији од 30. октобра почиње са радом нова телевизија под именом Н1 која ће бити искључиво информативна. Иза ове телевизије стоји Американци.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

23.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:49

pitajte Matica

...sto je prodao medij seljacima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси