Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иштван Каић тражи 2,5 милиона одштете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 10. 2014.

Извор: НУНС

Иштван Каић тражи 2,5 милиона одштете

Иштван Каић, сарадник Института за јавну политику, поднео је Вишем суду у Београду тужбу због повреде угледа и части против новинара Милоша Васића, поводом текста „Објављотина Иштвана Каића“, објављеног на сајту www.autonomija.info.

Тужбом и одштетним захтевом, у износу од 2,5 милиона динара, осим аутора, обухваћена су и одговорна лица у Независном друштву новинара Војводине (НДНВ), Независном удружењу новинара Србије (НУНС), wеб порталу „Пешчаник“, као и листу „Панчевац“.

Објављивањем и преношењем наведеног текста и коментара читалаца, истиче се у тужби, по схватању средине у којој тужилац живи, „по његовом доживљају представљају радње којима се континуирано повредјује право на углед и част“, али и тужиочев лични и професионални углед, чиме је „тужиоцу нанета нематеријална штета због чега му припада право на новчану надокнаду“, закључује се у тужби.

Тужилац, иначе, обавештава суд да ће целокупну накнаду нематеријалне штете уплатити за помоћ лицима настрадалим у поплавама.

Виши суд у Београду је наложио свим туженима да у року од осам дана поднесу одговор на тужбу.

 

Секретаријат НУНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси