Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оснива се награда "Александар Тијанић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2014.

Аутор: Б. В. Извор: Информер

Годишњица смрти генералног директора Радио-телевизије Србије

Оснива се награда "Александар Тијанић"

Руководство РТС, породица и пријатељи директора Јавног сервиса Александра Тијанића, који је преминуо на данашњи дан, 28. октобра 2013. године, покрећу иницијативу за оснивање годишње новинарске награде која би носила његово име. Идеја, кажу, постоји већ неко време, а ускоро ће и званично бити објављена: Још није одлучено да ли ће се награда додељивати на дан његовог рођења или смрти. О томе одлучује његова породица... каже један од наших саговорника.

 Никола Мирков, в. д. генералног директора РТС, потврђује да иницијатива постоји и да је медијска кућа „здушно подржава“, али да ништа више од тога не може да каже.

Председница УНС Љиљана Смајловић пак каже да би се оснивањем награде спречило да име Александра Тијанић а падне у заборав: Не смемо заборавити да је Тијанић био један од највећих новинара с ових простора и да је представљао симбол новинарства, симбол који, нажалост, полако ишчезава. Таквих новинара данас је све мање... - закључује Смајловићева.

Коментари (7)

Остави коментар
уто

28.10.

2014.

Tanja [нерегистровани] у 22:17

Podstrek mladima!

Potpuno se slažem sa komentarom koji se odnosi na to da ova nagrada treba da bude u vezi mladih novinara i podstreka upucenog njima. Malo se zna o tome koliko je Saša Tijanić pomagao i podržavao mlade, svoje buduće kolege znajući iz sopstvenog iskustva kakav trnovit put su izabrali. I bez obzira šta neko misli da zna o njemu, On je bio čovek koji svojom ljudskošću treba da bude uzor mladima, od njega su se mogle naučiti temelji etike i u profesiji a pre svega u životu. Svakako, najvažnije je da se njegovo ime i ono što On simbolizuje zauvek pamti a tako će i biti! Slava mu i hvala!

Одговори
уто

28.10.

2014.

Jagodinski Žižak [нерегистровани] у 18:58

KAO POTSTREK MLADIM

Osnivanjem nagrade "Aleksandar Tijanić",ne samo da će biti sprečen zaborav na ostavštinu tog umetnika pisane reči,već će biti i potstrek generacijama srpskog novinarstva.S toga,predlažem da se Sašina nagrada isključivo dodeljuje novinarima mlađe generacije.

Одговори
уто

28.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:35

JA BIH DRUGAČIJE!

Jeste Tijanić bio različit, poznat po žustrosti, ali i, siguran sam, zaslužan kao preteča što se, bar u redovima srpskog novinarstva, pojavila tabloidnost. Svi njegovi "rani radovi" , od Splita do Zagreba i Sarajeva, konačno i sa posthumnom knjigom, lepršaju tim dahom. Sa, naravno, dozom ozbiljnosti i pristupom koji je, bez šegrtovanja u struci, karakterističan za zrele komentatore. Nemojte misliti da imam loše namere.

Одговори
уто

28.10.

2014.

imenjak [нерегистровани] у 11:38

novinar

I meni je asocijacija na SašuTijanića upravo ista rečenica iz njegovog govora studentima FPN o talentu koju vidim da su I ovde ljudi spoaminjali u komentarima. Slava mu I biće upamćen!

Одговори
уто

28.10.

2014.

Ceca FPN [нерегистровани] у 11:21

Slava mu

''Talenat je nesavladiva prirodna sila...'' Saša Tijanić je pravi dokaz za to!

Одговори
уто

28.10.

2014.

Vuk [нерегистровани] у 10:51

Saša Tijanić

"Talenat je nesavladiva prirodna sila...".Bog da mu dušu prosti!

Одговори
уто

28.10.

2014.

Sonja [нерегистровани] у 10:10

Apsolutno podržavam!

Ako neko zaslužuje da se neka novinaska nagrada zove po njemu, to je Saša Tijanić!Čovek je živ dok ga se sećaju.On neće biti zaboravljen, za to ne treba da brine, ni on ni oni koji ga vole!Slava Mu!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси