Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оља Бећковић: “Вучић овде, да више никад ниси окренула мој број"!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2014.

Аутор: Весна Радојевић Извор: www.istinomer.rs

Оља Бећковић: “Вучић овде, да више никад ниси окренула мој број"!

“Мислила сам да је за све нас важније да имамо још 30 емисија “Утиска недеље”, него да одмах проговорим о притисцима”, каже у разговору за Истиномер Оља Бећковић, ауторка “Утиска недеље”. Разговарала Весна Радојевић.

Коментари (3)

Остави коментар
сре

29.10.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 19:22

Мероистинер

Сад је и мени глупом све јасно. Као што су се многи учесници, ових дугих година, понашали у Утску као мала дјеца, имам осјећај да се водитељка (чудо једно и ја сам пчео да пишем секретарка, водитељица или водутељка, посланица) понашала (на моменте) као мало дијете. Просто речено, видјело се да је за њу "велики залогај" да испитује водитељицу Утиска. Госпођа Бећковић је за ових дугих 23 године све испитала и пропитала, неке по десет, двадесет пута, од највиших државних функционера, посленика из свих области друштвеног живота, до страних амбасадора, или неких других "виђених" странаца (госпођа Бећковић је знала бити врло неугодна и према госту (гостима), а посебно према гледаоцима који су се укључивали у емисију да гласају и да постављају питања). Но, једна од српских судбина је заборавност. Први пут се нашла у позицији да буде испитивана. И уместо да буде стварно испитана, ислијеђена, водитељка Весна Радојевић се није снашла. И код једне и код друге вше су доплазиле до изражаја руке од онога шта су говориле.
Зашто сам глуп: Иако сам у тесктовима о Утиску откривао неке закулисне радње, ипак нисам могао да вјерујем да је водитељица имала, како је сам рекла, приватну комуникацију са гостима, међу којима је уважени предсједник Владе Вучић. У комунизму је то била општа појва између некога ко је постао функционер и некога ко је остао "мали". Е ти мали су знали рећи "ма хајде болан, заједно смо чували краве и овце" и стварно су заједно чували. И тако се цијењена г-ђа Бећковић и они дружили у кафићима, разним другим скуповима, журкама (посебно оним затвореног типа, гдје ми сиротиња раја нисмо могли да привиримо). Када је пукла тиква, незналице као што сам ја, улијећемо искрено, људски, тражимо правду, пре свега, ловимо истину и на крају испаднемо грбави. После овога интервјуа, постављам озбиљно питање, ко је госпођа Бећковић, ко је Вучић ( не говорим у овом моменту о институцији председника Владе), ко су они да се ословљаву на "ТИ", да имају размијењене телофоне, да један предсеник Владе каже “Вучић овде, да више никад ниси окренула мој број"!. Као да су стварно заједно чували овце.Зна ли било који функционер или вођа, да на шољи од вецеа нису приватне особе. Иначе је то интимизирање, посебно љубљење функционера српских са страним, неукусно, примитивно ( у дипломатији је то недопустиво) . Министар у шпалиру, поздрављајући се са Путином, опали га рукопм по рамену, као оно "где си јаране". Због тог геста, минитра се најури, буквално најури. Зато се нико јавно није смио уплитати у случај звани "Утисак", посебно лансирати крилатицу "Вратите нам Утисак", да се потписује петиција и др. Свако има право да буде "поштовалац"! или непоштовалац госпође Бећковић, али њен случај нема право да намеће институцији и свима нама.

Одговори
сре

29.10.

2014.

cira [нерегистровани] у 10:21

d.cirkovic

Vratite Oljinu emisiju!

Одговори
уто

28.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 23:44

НЕЗАВИСНИ НОВИНАР

Нама, обичним људима доста је Оље - то сам хтео да Вам наапишем. Али сам се предомислио кад сам одгледао снимак. Јер: зар није јасно нашта је спало новинарство и колико је Бечковићка независна и слободна, професионално своја кад је све време на вези и на ”ти” са разним вучићима и у разна времена? Открила је технологију која засигурно постоји и не само код нас и, што је битније, није примењивана на све посленике јавне речи. Та привилегија важи само за одабране и поверљиве. У први мах наивни посматрачи, конзументи, јавност поверује у авангардност и непоткупљивост новинара, а кад у дилу пукне тиква, ето огољене истине. Харабри не ћуте, проговоре пре него што су схватили да су са ђавалом садили тикве. Наук није од ”случаја Бећковић”. Познат је откад је света и века.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси