Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Караџић подноси тужбу против Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2014.

Извор: РТВ

Караџић подноси тужбу против Информера

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић поднеће тужбу против дневног листа "Информер" због лажних и тенденциозних текстова.

Караџић је о томе обавестио чланове Одбора за хитна питања ФСС, након што га је "Информер" оптужио да се пре почетка квалификационе утакмице Србија - Албанија срео са особом која је после прекида ушла у отворени студио РТС и вређала председника Владе Републике Србије Александра Вучића и да му је том приликом дао инструкције за описано дело.

Чланови Одбора за хитна питања подржали су ову Караџићеву одлуку са констатацијом да овај поступак има интерес да штити интегритет фудбалске организације наше земље, наводи се у саопштењу ФСС.

Закључено је да се ради о класичном спиновању информација, које су за циљ имале урушавање угледа председника ФСС и саме домаће организације.

"У низу текстова објављених 22. и 23 октобра у листу "Информер" изречен је низ нетачних и измишљених детаља. ФСС одлучно демантује све наводе из поменутих текстова, а у којима се група новинара "Информера" позива на "добро обавештене изворе из МУП Републике Србије".

Оваквом одлуком, штитећи интегритет организације, ФСС очекује да на за то једином правом месту - у просторијама суда током поступка који ће уследити, друга страна изнесе доказе оптужби упућених Караџићу или одговара за ширење лажи и дезинформација", додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси