Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  После "Утиска", и "Кажипрст" одлази са Б92?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 10. 2014.

Извор: www.021.rs

После "Утиска", и "Кажипрст" одлази са Б92?

Емисија Б92 "Кажипрст" јуче је изгледа имала последње емитовање, ако је судити према твитовима новинарке Сузане Трнинић. Она је у неколико твитова на свом налогу навела да је емисија у којој је гостовала Биљана Србљановић вероватно последња због одлуке менаџемента да се емисија више не емитује уживо.

 

"Није ме било дуго, али сада вам дугујем захвалност за подршку коју сте данас дали "Кажипрсту". Укратко: Одлука Б92 је да "Кажипрст" од 3. новембра у новој програмској шеми не иде уживо, већ да се снима дан раније. Нама је таква одлука неприхватљива. Уколико одлука остане непромењена, данашњи "Кажипрст" је последњи који сам радила. До краја недеље знаћемо коначну одлуку. Хвала на подршци, и на критикама свих ових година. "Кажипрст" има најбољу публику", написала је Сузана Трнинић.

Она није давала друге информације, а данашњу емисију је завршила речима "Сутра ће са вама бити моја колегиница Татјана Алексић, а ми се видимо у неком другом филму. Свака асоцијација на ову моју речницу вам је погрешна. Довиђења."

Изворно радио-емисија "Кажипрст" коју је дуго водила Даница Вучинић и која се емитовала и на ТВ Б92, последњих година је била уређивана од стране водитељке Сузане Трнинић и Татјане Алексић. Иначе, емисија "Кажипрст" од почетка ове сезоне није се више емитовала ни уживо у редовном термину на радију.

Иначе, од скоро је на телевизији Б92 престала да се приказује и емисија "Утисак недеље" Оље Бећковић. Проблем је настао када је пословодство Б92 предложило Ољи Бећковић да своју емисију са националне фреквенције премести на Б92 инфо, кабловски канал који покрива око 60 одсто Србије. Из менаџмента телевизије су тврдили да се тип њене емисије не уклапа у забавну шему коју развијају. Прво је било речено да је емитовање емисије одложено, али је Оља Бећковић тврдила да је емисија забрањена. Уследили су протести саме ауторке емисије, медијских удружења и грађана, да би се на крају све завршило тиме што је званично раскинут уговор између Б92 и Бећковићеве.

Подсетимо, од Нове године Б92 ће променити име у ОТВ. Променом имена биће до краја измењен и концепт телевизије од информативне ка забавној, започетој након што је 2010. године ова телевизија из руке акционара прешла у руке иностраног власника, Грка Стефаноса Пападопулуса.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси