Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Медији опет шире шовинизам и позивају на насиље
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2014.

Извор: НДНВ

НДНВ: Медији опет шире шовинизам и позивају на насиље

Независно друштво новинара Војводине упозорава да су домаћи медији посету премијера Албаније Србији искористили да на најдрастичнији начин шире шовинизам и позивају на етничко насиље, „креативно“ се надовезујући на непримерене гестове председника Владе Србије Александра Вучића.

Несумњива је улога власти и медија била и у подстицању претходног таласа насиља који је у октобру задесио Војводину, а на чијој су мети били пре свега грађани албанске и бошњачке националности и њихова имовина.

НДНВ сматра да у начину на који су скоро сви дневни листови и поједини електронски медији извештавали о посети албанског премијера има елемената кривичних дела који се гоне по службеној дужности, односно због којих би јавни тужилац морао да реагује.

Независно друштво новинара Војводине позива уреднике и новинаре ових медија да престану да срамоте професију, своје колеге али и грађане Србије извештавањем које по одређеним елементима превазилази чак и крваве ратне и ратнохушкачке деведесете.

С обзиром на евидентну чињеницу да су скоро сви медији у Србији под директном контролом режима Александра Вучића, са великом забринотошћу указујемо да иза ширења шовинизма и позива на етничко насиље стоји сам државни апарат.

Да ли медији најављују да ће власт, неспособна да реши иједан проблем у држави, кренути да производи кризе и ратове?

Коментари (1)

Остави коментар
пет

14.11.

2014.

milan divoseljački [нерегистровани] у 12:36

nečasno novinarstvo

baš me interesuje za tu priliku da čujem ili pročitam U ČEMU JE NEPRIMJERENO BILO VUČIČEVO REAGOVANJE NA RAMINU PROVOKACIJU ako ste profesionaci a ne navijači -

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси