Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сет-топ боксови за дигитализацију бесплатни за најугроженије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2014.

Извор: Танјуг, РТВ

Сет-топ боксови за дигитализацију бесплатни за најугроженије

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да ће сет-топ боксове за дигитализацију, најсиромашније категорије становништва добити бесплатно, док за остале грађане цена тих уређаја не би требало да буде већа од 2.500 динара.

 

Дигитализација у Србији предвиђено је да буде завршена до јуна 2015 године, а 38 одсто становништва нема нове телевизоре који су погодни за праћење дигиталних сигнала и зато су им потребни сет-топ боксови.

"Право на бесплатне сет-топ боксове имају социјално угрожени грађани, корисници социјалне помоћи, затим они који примају туђу негу и помоћ и пензионери са најмањим примањима", појаснила је Матић на РТС.

Она је додала да корисници социјалне помоћи образац за добијање адаптера могу поднети у центрима за социјални рад који их даље прослеђују Министарству за телекомуникације, док пензионери са најмањим примањима то могу учинити у филијалама ПИО фонда.

Њима ће сет-топ боксови бити бесплатно испоручени на кућну адресу.

Остале категорије становништва, који немају адекватне телевизоре, сет-топ боксове морају да купе и њихова цена не би требала да прелази 2.500 динара.

Државна секретарка је појаснила да се при куповини мора обратити пажња да уређај има жиг о квалитету, на коме је "дигитал ТВ" и прецизирала да је уградња уређаја једноставна и да верује да ће већина становништва знати сама да прикључи апарат.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси