Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Претње смрћу нас неће заплашити
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2014.

Извор: Политика, Танјуг

Тужилаштво: Претње смрћу нас неће заплашити

Претње смрћу и оптужбе за велеиздају неће спречити одлучност Тужилаштва за ратне злочине да приведе правди починиоце најтежих ратних злочина, саопштила је јуче Служба за односе са јавношћу Тужилаштва за ратне злочине.

Тужилаштво за ратне злочине изражава забринутост због тешких оптужби за наводну велеиздају тужиоца Владимира Вукчевића и претњи смрћу упућених заменику тужиоца Бруну Векарићу и његовој породици.

У сарадњи с надлежним органима Републике Србије Тужилаштво за ратне злочине утврђује одакле стижу ове поруке, наведено је у саопштењу.

Кампања коју против Тужилаштва за ратне злочине води народни посланик и председник Одбора за КиМ у Скупштини Србије Милован Дрецун створила је атмосферу линча, с циљем да се коначно онемогући рад Тужилаштва у истраживању најтежих предмета масовних ратних злочина, као што су Штрпци, Исток, Сребреница, Насер Орић, „Медији”.

У интересу наше земље је успостављање владавине права кроз поступање у предметима против починилаца ратних злочина, у циљу стварања сигурнијег окружења за живот свих грађана Србије у процесу европских интеграција, о чему сведоче охрабрујуће оцене Европске комисије о напретку у активностима Тужилаштва у 2014. години, наведено је у саопштењу Тужилаштва за ратне злочине. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси