Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање / Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2014.

Извор: Данас

Питање / Одговор

Како коментаришете то што је председник Србије Томислав Николић изјавио за РТС да нема ко да га брани од медијских напада?

 

Љиљана Смајловић, Удружење новинара Србије

Мислим да је председник у праву. Таблоиди га прогоне, а мало ко га брани. Код нас људи нерадо бране политичаре на власти, јер се с правом плаше да ће прогонитељи онда да крену на њих због тобожњег „улизиштва“. То је веома лоше, јер ствара искривљену слику о подршци грађана некој политици. Код нас се, нажалост, мало ко стиди да учествује у хајци, али се многи стиде да лепо говоре о људима, осим ако су са њима у неком клану.

Цвијетин Миливојевић, политиколог

То је реторичко питање које треба да постави странци која га је кандидовала за председника Србији, чији је оснивач и чији је једно време био и председник. Уосталом, његова је била одлука и странке да се повуче из страначког живота и буде председник свих грађана Србије. Самим тим, логично је да сад та странка има друге медијске приоритете и да се Николић не налази на тој листи.

Динко Грухоњић, Независно друштво новинара Војводине

Питање за господина Николића је зашто се он кандидовао за председника Србије, с обзиром на то да је морао бити свестан да ће његов рад бити изложен оштрој лупи јавности. Што се тиче странке, можда је реч о неузвраћеној љубави имајући у виду да смо више пута могли чути од председника Србије да му је једна странка, то јест владајућа, најближа срцу.

Гордана Новаковић, Савет за штампу

Председник Николић се у мају ове године жалио Савету за штампу за два текста из два медија, али наша комисија његове жалбе није прихватила јер је процењено да Кодекс новинара Србије у тим случајевима није био прекршен. Сваки пут када процени да је неки медиј повредио његова права може да нам се обрати и ми ћемо одлучивати о томе. Савет за штампу је веома задовољан што се председник обратио нама и што није тужио медије суду. Надамо се да ће са том праксом наставити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси