Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2014.

Извор: РТВ

Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и РТВ

У просторијама Покрајинског секретаријата за спорт и омладину потписан је Уговор за реализацију пројекта развоја и промоције нових садржаја на веб порталу Радио-телевизије Војводине.

Реализацијом овог пројекта учвршћена је сарадња, јер је ресорни секретаријат у претходном периоду био и покровитељ едукативних емисија за децу и младе "Пундравци" и "Талентинци".

У циљу што квалитетнијег и свеобухватнијег информисања младих РТВ је на својм порталу покренуо три нове странице и то "Млади", "Спорт" и "Живот".

 

Сарадници овог портала ће прикупљањем и дистрибуцијом информација из различитих области олакшати младима долазак до актуелних и проверених информација које су им значајне за школовање, усавршавање, рад, активно учешће у друштвеним процесима и живот уопште.

Такође, део садржаја који се нуди на страници је едукативног карактера, чиме се проширује знање младих, али се они овим подстичу и на даље истраживање и учење. Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао је важност овог пројекта, а ресорна секретарка, госпођа Мариника Тепић нагласила је да је правилно и тачно информисање младих веома значајно за њихов развој у сваком смислу.

"Оно што заслужује посебну пажњу јесте да је РТВ препознао значај младих и њихово информисање. То је оно што нас спаја, јер је то управо надлежност Секретаријата. И то не само пуко информисање, већ да се на један стратешки начин млади активно укључе у друштво и у креирање јавних политика кроз њихово подстицање да изнесу своје мишљење став и потребе, кроз подстицање њихове аутономности у доношењу одлука, а нарочито спремност и слободу и жељу да то поделе и с а другима, односно да јавно кажу", оценила је Тепић.

Генерални директор РТВ-а Срђан Михајловић указао је у том погледу и на значај новонасталог Омладинског радија РТВ-а, и амбицију да тај медиј постане стециште и место размене идеја, дебата и сучељавања младих,као и покретања низа тема које су за њих од виталног значаја.

Покрајинска секретарка поручила је да ће Секретаријат помно пратити и подржавати овакав напор, те оценила да су Радио-телевизија Војводине и Омладински радио "ретке свелте тачке у медијском простору Србије".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси