Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Без сензација кад је ванредно"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2014.

Извор: Б92

"Без сензација кад је ванредно"

Сектор за ванредне ситуације МУП-а је организовао радионицу на којој је поручено да медији могу доста да помогну, али и одмогну у ванредним ситуацијама.

 

На радионици под називом “Медији и ванредне ситуације” речено је да у тим тренуцима не би смело да се извештава сензационалистички.

Представници МУП-а и медија су кроз отворену дискусију разменили искуства о досадашњој сарадњи и разматрали могућности за унапређење комуницирања у ванредним ситуацијама.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Иван Барас рекао је да је то пета радионица коју Сектор организује у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији како би припадници тог сектора - командири, команданти, начелници, шефови смена и други мало више сазнали о томе шта и како треба рећи и на који начин комуницирати са представницима медија у ванредним ситуацијама. 

"Када наступи ванредна ситуација, пођеднако колико треба приступити спасавању живота грађана и материјалних добара треба и јавност обавештавати о томе шта се дешава. Прва званична информација је веома важна како би се спречили страх и паника", нагласио је Барас. 

Представници медија су неформално и пријатељски разговарали са нама о томе како у ванредним ситуацијама што пре одреаговати, али у интересу грађана. 

"Медији имају важну улогу јер могу да помогну, али и одмогну у ванредној ситуацији. Наш циљ, а требало би да то буде и циљ медија, јесте да тачно информишемо грађане шта се дешава, без сензационализма и порука које нису за добробит грађана, а нарочито када су можда минути у питању за спашавање угрожених грађана", поручио је Барас. 

Он је додао да МУП у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији ради и на изради приручника за ванредне ситуације који је намењен медијима. 

Радионице "Медији и ванредне ситуације" су до сада одржане у регионални центрима - Новом Саду, Нишу, Ивањици, Врњачкој Бањи и Београду.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси