Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уреднику житиштанског портала одборник сломио камеру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2014.

Извор: Бета, Блиц

Уреднику житиштанског портала одборник сломио камеру

Уреднику житиштанског Инфо центра и већнику задуженом за информисање у тој општини Бојану Марчети вечерас је сломљена камера.

 

Он је за агенцију Бета рекао да се то десило док је покушавао да сними седницу скупштине, која је због недостатка кворума одложена за петак.

Марчета је казао да је о свему обавестио председника скупштине и председника општине, као и полицију.

"Док сам снимао пришао ми је члан Социјалистичке партије Србије, који је на тој седници требало да постане одборник и рекао ми да престанем да снимам, да би ми убрзо након тога и поломио камеру. Све имам снимљено и материјал сам доставио полицији", рекао је Марчета. Ово је треће одлагање седнице скупштине у Житишту, а ново заседање заказано је за петак.

Прва седница требало је да буде одржана јуче, али је због недостатка кворума одложена за јутрос.

Међутим, након што се појавило 14 од неопходних 16 одборника, она је померена за вечерас, да би поново била одложена из истог разлога за следећи петак.

Миленковић: У  току покушај незаконите смене власти

Председник Скупштине општине Житиште Драган Миленковић из Демократске странке изјавио је вечерас да је у том месту у току покушај "нелегитимне и незаконите" смене власти.

Миленковић је за агенцију Бета рекао да је за данас у 17 сати био заказао седницу Скупштине општине, али да је могао само да констатује да није било кворума, јер је у сали било 15 од укупно 31 одборника.

"Констатовао сам да нема кворума, закључио седницу и заказао је за петак у 10 сати. Одборници који су остали у сали, њих 14, су наставили да раде мимо закона. Вероватно ће донети неке незаконите и нелегитимне одлуке", казао је Миленковић.

На власти у Житишту, поред ДС-а, су и одборници Српске напредне странке (СНС), Савеза војвођанских Мађара, Лиге социјалдемократа Војводине, Партије уједињених пензионера Србије, Српског покрета обнове и групе грађана.

Власт покушавају да смене одборници СНС, Социјалистичке партије Србије и друге групе грађана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси