Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прича о шапату који живот значи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2014.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Награда Прес витез Шапчанки Гордани Мањенчић

Прича о шапату који живот значи

На овогодишњем, деветом по реду, међународном фестивалу Прес витез златну медаљу у конкуренцији информативног програма добила је новинарка дописништва РТС у Шапцу Гордана Мањенчић.

 

На фестивалу је учествовало 550 новинара, сниматеља и монтажера из 34 земље, а репортажа „Жена која се увек слуша“ поделила је прво место заједно са репортажом дописника РТС из Пожаревца.

Ово је прича о инспицијенткињи Софији Карајић, која је читав радни век провела у Шабачком позоришту.

Гордана Мањенчић готово две деценије ради у дописништву РТС у Шапцу, а највише воли да ради приче о тзв. малим људима, хуманим делима, култури и младима.

Пре четири године такође на овом фестивалу добила је награду за причу о Црвенковићима, њих деветоро, који годинама нису имали струју. После њене репортаже овај проблем је решен, и један од најлепших тренутака у животу било јој је кад јој је један од малих Црвенковића сео у крило и са силном радошћу гледао пренос утакмице са Светског првенства.

Иако је ово година упамћена по непогодама и поплавама, прича о инспицијенту говори о онима који се не виде. Постоји само шапат, али тим шапатом се практично диригује на сцени.

После редитеља ова улога је најважнија, а не види се. Иначе, професија ТВ дописника подразумева даноноћни рад и сталну спремност на реаговање. Нема радног времена, и лети и зими, треба увек бити спреман за терен. А наше дописништво покрива поред Мачванског и Сремски округ.

Важно је стићи у право време и дати тачну и пуну информацију. Наравно, подразумева се тимски рад, јер ако једна карика попусти, нема доброг прилога. Уједно овај посао подразумева велику одговорност, а увек се очекује да ТВ екипа буде прва на лицу места.

Награда ми је посебно драга и због позоришта, као једног од културних стубова друштва, каже Гордана Мањенчић. За овај посао се определила после победа на републичком и савезном такмичењима рецитатора, кад је ова држава била велика и значајна, и кад се много полагало на културу.

Удата је и има две ћерке, једна је завршила Музичку академију, а друга је ученица Економске школе. За награду су заслужни и сниматељ Бранимир Цветковић и монтажерка Славица Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси