Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АНЕМ: За медије непримерена измена Закона о саобраћају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2014.

Извор: Данас, Бета

АНЕМ: За медије непримерена измена Закона о саобраћају

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) затражила је јуче да се у измене Закона о безбедности саобраћаја не уврсте одредбе којима се непримерено ограничавају медијске слободе.

У саопштењу АНЕМ је позвао Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да се уздржи од задирања у слободу изражавања у прописима које доноси.

Асоцијација указује да проблем који постоји с промовисањем небезбедног понашања у саобраћају треба решавати у консултацијама с државним органима надлежним за медије, а посебно с представницима струке.

По медијима, Радна група Министарства је у измене Закона уврстила одредбу према којој би, под претњом новчане казне, у јавном информисању и у оглашавању било забрањено промовисање непрописног понашања у саобраћају, а нарочито вожње без сигурносног појаса, закопчане кациге, под дејством алкохола, вожње брзином већом од дозвољене, насилничке вожње.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси