Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Сомбор пред другом приватизацијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 12. 2014.

Извор: РТВ

Радио Сомбор пред другом приватизацијом

После једне неуспеле приватизације Радио Сомбор се налази у пакету од око 60 медија који се до краја прве половине наредне године требају приватизовати.

 

"Каже се - кога змија уједе тај се и гуштера боји’", каже за РТВ директор Радио Сомбор, Стипан Бенић. Он додаје да у овој радијској кући нема страха од праве приватизације, али постоји доза страха, да се неће поновити неуспела приватизација са краја 2007. године, када је Радио Сомбор постао "ничији" и био прва жртва лоше приватизације у држави.

"Радио Сомбор има програме, поред српског, на мађарском и хрватском језику и буњевачком говору. Према слову Закона, будући валсник морао би да ове програме задржи, али да ли ће то и тако бити, остаје да се види. Ови програми нису профитабилни и ако будући власник, или власници буду сами креирали програм, може се десити да се слушају само народњаци који доносе новац, а да програми националних заједница буду у другом плану, или да их уопште не буде, а то држава, наравно, не сме дозволити’’, истиче Бенић.

За другу приватизацију заинтересованих има, али не и кокретних понуда.

"Од Агенције за приватизацију нисмо ништа конкретно добили у смислу узаинтересованих купаца, али имамо неколико директних појединачних позива, што нас охрабрује, јер тамо где не буде заинтересованих ти медији ће се угасити", закључује Бенић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси