Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Госпа од Наталитета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2014.

Аутор: Светислав Басара Извор: Данас

Госпа од Наталитета

Да нема Љиље Смајловићке што је наравно апсурдна претпоставка јер те госпоје једноставно увек мора бити онда би је хитно требало направити и тиме дати допринос повећању српског наталитета.

 

А ако једног дана, у далекој будућности, у којој ће захваљујући Смајловићкиној акцији повећања наталитета српска популација нарасти на осамдесет милиона, Смајловићка потегне па далеко било умре, још хитније је треба клонирати. Једном речју, честнејши моји, без Смајловићке нам нема живота.

Чуди ме само како нам је онако добро ишло док је Смајловићка харала и новинџисала по Сарајеву, а у Београд долазила да види Народни музеј и Зоолошки врт? Очигледно уцвељена негативним реакцијама на наталитетнохушкачки текст Политикине новинџике, Љиља ти Смајловићка села, зашиљила плајвајз и написала уводник насловљен крајње оригинално: "Много се извињавамо".

Познаваоцима Смајловићкиног лика и дела безбели ће и без читања уводника бити јасно да се Госпа од Наталитета не извињава, него да се у покушају да буде иронична просерава у свом чувеном сахаринскоденунцијантском стилу. Ја сам овде у више наврата писао да упркос снажном анимозитету који гајим према Смајловићки у чисто занатском смислу уважавам њено новинџијско умеће јер ваистину треба бити мајстор да би се најтрулији опортунизам малограђанштина и покварењаштво упаковали у естетски релативно прихватљиву форму.

Него да не дужим. Идемо на ствар. Госпа од Наталитета се у уводнику поименце кобајаги извињава подугачком списку личности, почевши од моје маленкости, коју је, онако испод жита, оптужила да прижељкује смањење српског наталитета, да би се, потом, извинила Весни Пешић због Политикине "патријархалности", а онда се, сва у марципану, обрушила на "млади" Данас и глодура Пановића, који НАТО бомбардовање не зове агресија и који је негде изјавио да НАТО "није бомбардовао ниједну нормалну земљу".

Након што се извинила ситним рибама пљуцкавицама, Госпа од Наталитета се обрушила на естаблишмент. Извинила се, најпре, Вулину што је поводом стогодишњице Колубарске битке пропустио да "целофанира" Политику (шта "целофанирање" значи, то питајте Госпу, ја не знам), него је буџетским парама "целофанирао" НИН и Печат, који за разлику од Политике, а због кратковечности нису извештавали "са лица места".

То је, да простите, написано таквим тоном да би наивчине морале помислити да је са бојишта Колубарске битке извештавала Смајловићка лично, што је све да је Смајловићка и ординирала у оно време апсурдна претпоставка, зато што Смајловићка, кад припуца, по правилу мења земљу боравка. Није, наравно, Госпа пропустила да нежно, како само она уме, оплајпичи и Зорану Михајловићку и Оверлорда и мистериозног власника Политике... И шта да вам причам. При крају читања Госпиног уводника дошло ми је да дрекнем - кондуктер, кесу!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси