Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2014.

Извор: Данас

Питање Одговор

Како коментаришете то што Агенција за безбедност саобраћаја води кампању за безбедност саобраћаја искључиво преко таблоида, а игнорише Политику, Вечерње новости и Данас?

Милан Вујанић, професор Саобраћајног факултета

Код претходних медијских кампања Агенције за безбедност саобраћаја нисам приметио да фаворизују било које медије. У сваком случају, поруке које они шаљу су изузетно важне и требало би да буду присутне у свим медијима. Не видим разлог због ког се кампања промоције безбедности у саобраћају не би нашла у свим дневним и периодичним листовима, јер би на тај начин порука стигла да највећег броја људи.

Нино Брајовић, Удружење новинара Србије

То је лоша пракса. Питање оглашавања јавног интереса не би смело да заобилази медије за натпросечну публику. Истовремено, то може и да се посматра као вид финансијске помоћи провладиним таблоидима.

Света Раковић, Независно удружење новинара Србије

То што ради Агенција је потпуна будалаштина. Свака селекција медија код овако важних кампања није добра по саму кампању. Неко надлежан би морао да одговори на питање због чега се безбедност саобраћаја промовише искључиво преко таблоида. Можда је неко проценио да читаоци таблоида чешће крше саобраћајне прописе.

Гордана Суша, Регулаторно тело за електронске медије

То ме је запрепастило. Претпостављам да је рачуница Агенције за безбедност саобраћаја да људи који читају таблоиде највише крше законе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси