Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Беспарица угасила часопис "Кораци"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2014.

Извор: Наше новине

Беспарица угасила часопис "Кораци"

Један од најстаријих и најважнијих књижевних часописа у централној Србији с традицијом дугом пола века „Кораци“ престаће да излази због недостатка новца.

Први број „Корака“, часописа за књижевност, уметност и културу, изашао је 1966. године, а од тада до данас на његовим странама штампано је на хиљаде прича, приповедака, песама, критичких приказа, есеја и интервјуа са познатим књижевницима и уметницима.

„Кораци“ су од Министарства културе за излажење четири троброја 2014. године добили 300.000 динара.

Према наводима директора библиотеке Мирка Демића, тај новац је у септембру пребачен на рачун Скупштине града Крагујевца, али није стигао до издавача Народне библиотеке „Вук Караџић“, којој је пре неколико дана блокиран рачун због дуговања за грејање, које је требало да измири локална самоуправа.

Тако је тих 300.000 динара намењених за штампање „Корака“ такође заробљено, а ми смо практично онемогућени да послујемо. Због тога у 2015. години не ћемо моћи да аплицирамо за средства код министарства јер нисмо реализовали овогодишњи пројекат и средства. По мом суду, у овом тренутку издавање „Корака“ је немогуће - рекао је Демић.

Редакција је већ припремила четврти овогодишњи троброј „Корака“, који ће највероватније изаћи у електронском формату.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси