Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ко ће бити нови директор РТС-а?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 01. 2015.

Извор: Фонет, РТВ

Ко ће бити нови директор РТС-а?

Генерални директор Радиотелевизије Србије (РТС) биће изабран до краја фебруара, после скоро годину и по дана од изненадне смрти Александра Тијанића.

"Конкурс ће сигурно бити главна тема на седници 21. јануара, потврдио је листу Слободан Марковић, председник Управног одбора РТС.

Управни одбор је 30. децембра донео правилник који прецизније одређује услове за избор генералног директора. Новина је да ће кандидати морати да имају завршен факултет.

Конкурс ће трајати 15 дана, а моћи ће да се пријаве они који имају факултетско образовање, 10 година искуства на руководећим пословима, који су угледни стручњаци у свету медија и немају партијску књижицу.

Чланови УО ће са сваким кандидатом разговарати 20 минута, од чега ће кандидати добити 10 минута да представе свој програм за развој РТС у наредних пет година, рекао Станислав Вељковић, генерални секретар РТС.

Након што обаве разговор са свим кандидатима, чланови УО на затвореној седници јавно ће гласати за своје фаворите.

У ужи избор ући ће пет кандидата са највећим бројем гласова, а будући директор мораће да има двотрећинску већину. Ако се то не постигне у првом кругу гласања, прва два кандидата одлазе у други круг и гласање се понавља док се двотрећинском већином не изабере један, објаснио је Вељковић.

Блиц пише да се као кандидати за директора РТС у јавности спомињу Горан Караџић, председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (РТЕМ), Веран Матић, главни уредник Информативног програма Б92, и Миломир Марић, аутор емисије "Ћирилица" на ТВ "Хепи".

Матић, међутим, не испуњава нове услове јер нема завршен факултет, наводи лист.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

10.01.

2015.

gordianos [нерегистровани] у 03:59

MARIĆ NIKAKO

Marić je autor, a ne menadžer. RTS-u treba neko ko zna šta je javni servis. Karadžić ima neku prednost, ali je već dosta izblamiran. Veranu Matiću, isto kao Tijaniću, ne treba fakultet. Nemoguće da ne postoji neko pogodniji?!

Одговори
пет

09.01.

2015.

violina12 [нерегистровани] у 20:22

RTS NOVI DIREKTOR

Kao novinar Milomir Marić nema konkurenciju -ĆIRILICA, GOLI ŽIVOT, INTERVJUI itd

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси