Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо новинар и публициста Славко Подгорелец
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 01. 2015.

Извор: www.avaz.ba

Преминуо новинар и публициста Славко Подгорелец

Истакнути бањалучки новинар и публициста Славко Подгорелец, преминуо је данас у Бања Луци након тешке болести.

 

Бројни Бањалучани памте га као дугогодишњег хроничара града на Врбасу, а свој посљедњи ангажман имао је као уредник у Документарном програму Радија Републике Српске.

Славко Подгорелец је рођен у Загребу 1951. године, а школовао се у Бањој Луци где је остварио запажену професионалну каријеру коју је почео као новинар у “Радио Бањалука”.

Више деценија био је дописник загребачког “Вечерњег листа”, а сарађивао је са бројним часописима, радио и ТВ станицама на протору бивше Југославије.

Уређивао је листове "Нови прелом" и "Репортер", а последњих десет година био је запослен у Радио-телевизији Републике Српске, као аутор документарног радио-серијала "Медаљони у времену".

Подгорелец је аутор и више књига које афирмишу суживот људи у Босни и Херцеговини. Носилац је значајних новинарских награда, а пре две године добио је Златни грб Бањалуке са повељом за остварења у новинарству и публицистици. Време сахране Славка Подгорелеца биће накнадно одређено.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси