Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Храм почела да ради
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2015.

Извор: РТВ

ТВ Храм почела да ради

Након оснивања петнаестак радио станица, Српска православна црква покренула је и прву телевизијску станицу ТВ "Храм", која ће програм емитовати путем интернета.

 

Поред емисија духовног карактера, ТВ "Храм" ће доносити приче из готово свих области: културе, здравства, просвете, образовања, али  хуманитрани рад цркве неће трпети, каже главни и одговорни уредник Стојадин Павловић, већ ће јавност о њему више знати.

"Морам да признам на моју душу и на душу нас неких из цркве да ми о томе нисмо довољно причали. Ми ћемо и убудуће те акције организовати и интензивирати, али ћемо о њима и причати. Управо ће црквени медији као што је Телевезија "Храм" имати обавезу, и то није никаква срамота, рећи оно што смо радили", каже за РТВ главни и одговорни уредник ТВ "Храм" Стојадин Павловић.

Црква има обавезу да иде укорак с временом и оствари бољу комуникацију са верницима из свих слојева друштва.

"Будући да је интернет један сверемени медиј, то јесте право чудо да је СПЦ прихватила тај изазов, али је и то знак нашег друштва да се променило, а и сама црква да се прилагођава изазовима времена", оцењује социолошкиња религије Зорица Кубурић.

Новинар Недим Сејдиновић са друге стране сматра да је оснивање црквене телевизије  врло проблематично, јер црква пред законом има привилегованом положај, па је питање ко ће онда имати моћ да контролише њихов програм.

"Одакле цркви да отвара телевизију и зашто, који је циљ? Да ли је циљ то што је везано за деловање цркве у нашем друштву, да се она веома често понаша више као политичка странка која није заинтересована за душе грађана него више за њихове новчанике и њихову идеолошку припадност? Да ли је телевизија начин да се црква и даље бави том идеолошком прогандом шири расизам хомфобију, мржњу и све оно чега се паметни стиде", рекао је Сејдиновић.

Телевизија "Храм" емитовање је почела на Божић и то интервјуом са патријархом Иринејем.

Експериментални програм биће доступан на адреси tvhram.rs.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси