Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осумњичени заузели штампарију и држе таоца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2015.

Извор: РТВ, Бета, Танјуг

Осумњичени заузели штампарију и држе таоца

Осумњичени за терористички напад на магазин “Шарли Ебдо” у Паризу, браћа Шериф и Саид Куаши у једној штампарији у месту Дамартин ен Гоел држе једну особу као таоца.

Портпарол полиције Гзавије Кастен рекао је да су осумњичени узели само једног таоца.

 

Осумњичени за тероризам се налазе у у предузећу “Креасион тенданс декуверт ”(Création Tendance Découverte), које има, према свом сајту, свега пет запослених. Штампарија је опкољена јаким полицијским снагама, које, према извештајима, већ воде преговоре са осумњиченима.

Државно тужилаштво у Паризу демантовало је данас информације о жртвама у пуцањави током потере за осумњиченима у месту Дамартин ен Гоел. Француски медији јављали су данас да је у размени ватре у потери било погинулих и рањених.

Француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев потврдио је данас да је у току полицијска акција против осумњичних терориста који су извели напад на седиште листа "Шарли Ебдо" у Паризу и убили 12 људи.

Полицијска потера за нападачима је настављена северно од Париза, где је затворена и група талаца. Чула се размена ватре у месту Дамартен ан Гоел, у Париском региону, а осумњичени Шериф и Саид Куаши, јутрос су украли аутомобил типа "пежо".

Казнев је потврдио акцију у Дамартену после разговора са председником и премијером Француске, као и са највишим полицијским званичницима.

Министар је рекао да је у току акција с циљем да се "неутралишу починиоци кукавичког напада од пре два дана", јавиле су агенције.

Готово 48 сати од напада на редакцију “Шарли Ебдо” осумњичени су украли један аутомобил којим су наставили бекство.

Према медијима возило је украдено јутрос око 8.40 сати у месту Монтањи Сент Фелисите, у региону Оаз од стране два лица наоружана аутоматским оружјем, који одговарају опису осумњичених.

Само пар минута касније дошло је до разумене ватре у Сен е Марн, надомак Дамартин ен Гоел, близу зоне у којој су специјалне јединице тражиле осумњичене.

Више лица, како је наведено, из украденог аутомобила, је пуцало у правцу снага безбедности.

Браћа Куаши, како јавља радио "РТЛ", узели су таоце, пошто су напустили возило.

Претпоставља се да су ушли у једну штампарију у месту Дамартин ен Гоел, где држе таоце.

Један радник индустријске зоне у Дамартин ен Гоел чуо је пуцње.

„Радим у постројењу „Кине Нагел. Чуо сам два хица и потом су полицајци већ били код нас. Забрањено нам је да будемо близу прозора, и затражено је да не напуштамо здање", пренео је он.

Због потере се преусмеравају авиони

Због акције потере за осумњиченима за напад на француски сатирични лист, која се одвија у месту Дамартен-он-Гоел, авиони који слећу на главни париски аеродром Шарл де Гол се преусмеравају, јављају француски медији.

Они добијају руте које не иду изнад овог места.

Дамартен-он-Гоел је удаљен само 12 километара од аеродрома, подсећа АФП.

Повређени ће преживети

Четири особе повређене у терористичком нападу на редакцију сатиричког магазина „Шарли Ебдо“ у Паризу ће преживети, саопштио је данас министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев.

Он је рекао да је стање, особа које су тешко повређене у оружаном нападу, и даље тешко, али им живот више није угрожен.

Још седам лица, која су задобила лакше повреде, већ су напустила болницу, додао је министар.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси