Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кикиндске: Борите се за своју слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2015.

Извор: РТВ

Кикиндске: Борите се за своју слободу

Недељник Кикиндске укључио се у глобалну акцију "Je suis Charlie" и пружио подршку слободи говора.

 

Кикиндске су на насловној страни објавиле натпис, који у преводу значи "И ја сам Шарли", и који је постао симбол за борбу против угрожавања слободе медија након терористичког напада на редакцију француског недељника "Шарли Ебдо", у којем је убијено 12, а рањено 40 људи.

Новинари Кикиндских поручили су да се треба борити за своју слободу, а на насловној су објавили и карикатуре француских колега.

Рачун недељника Кикиндске је и даље у блокади, а Пореска управа није одговорила на молбу тог медија која јој је упућена 1. децембра.

Два последња броја одштампана су уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, а први у овој години уз помоћ Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) и Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Оснивач и директор Кикиндских Жељко Бодрожић изјавио је раније да држава, преко својих порезника, покушава да угуши ове новине и заувек их угаси.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси