Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација медија: Напад на Шарли Ебдо је напад на слободу изражавања и слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2015.

Извор: Асоцијација медија

Асоцијација медија: Напад на Шарли Ебдо је напад на слободу изражавања и слободу медија

Асоцијација медија, као највеће пословно удружење штампаних медија у Србији, које окупља 25 новинских кућа, најоштрије осуђује терористички напад на редакцију париског недељника Шали Ебдо, у којем је убијено 12 особа, укључујући новинаре и полицајце и упозорава да овај злочин представља напад на слободу изражавања и слободу медија.

Чланице Асоцијације, згрожене нападом на редакцију француског сатиричног магазина, уједињене су у противљењу било каквим претњама или угрожавањима новинара и новинских издавача.

Асоцијација медија изражава најдубље саучешће породицама жртава овог ужасног напада и, као чланица Европске асоцијације новинских издавача, придружује се изјавама солидарности са француским издавачима и новинарима, због трагичног губитка људских живота.

Напад на недељник Шарли Ебдо указује на обавезу свих актера на домаћој и међународној јавној сцени да одлучно бране принципе слободе штампе.

Асоцијација медија и овом приликом подсећа истражне органе Србије да још није расветљено више случајева убиства и напада на новинаре у Србији и сназно подржава све напоре надлежних да то што пре буде учињено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси