Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коцијанчићева одбацује Вучићеве тврдње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2015.

Извор: РТС

Коцијанчићева одбацује Вучићеве тврдње

Портпаролка Европске комисије за политику суседства и преговоре о проширењу Маја Коцијанчић одбацила је тврдње премијера Србије Александра Вучића да ЕУ појединим организацијама плаћа да воде кампању против српске владе.

 

Маја Коцијанчић је истакла да је врло изненађена тим тврдњама, преноси Танјуг.

"Врло смо изненађени најновијим тврдњама премијера Србије Вучића о томе да ЕУ појединим организацијама плаћа да воде кампање против српске владе. Одлучно одбацујемо такве неосноване тврдње", наводи у реаговању Маја Коцијанчић.

Она је истакла да Европска унија подржава независно и одважно новинарство, као и слободу говора широм Европе и изван ње.

Наводећи да је слобода изражавања основни принцип демократије, Коцијанчићева је указала да у настојањима да подржи слободу говора, ЕУ, између осталих активности, пружа бесповратна финансијска средства независним и невладиним организацијама у целом региону, која додељује на такмичарској основи и у складу са строгим процедурама.

"Сви корисници овакве помоћи имају пуну уређивачку независност и једини су одговорни за објављени материјал. ЕУ од српских власти очекује да обезбеде окружење које ће подржати слободу изражавања и медија", наводи Маја Коцијанчић у саопштењу.

Истакла је и да је медијска критика, попут оне коју упућује БИРН, неопходна како би се осигурала стварна одговорност изабраних влада, а владе би заузврат требало да реагују на такву критику на конструктиван и транспарентан начин, а не да је гуше.

Премијер Вучић је јуче изјавио да је Балканска истраживачка мрежа била плаћена да говори против "Ер Србије" и недавно о наводним манипулацијама у избору фирме за испумпавање воде у копу Тамнава – Западно поље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси