Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Дневнику тужили град и заборавили
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2015.

Аутор: М. Лакетић Извор: Блиц

У Дневнику тужили град и заборавили

Зграда Радничког универзитета годинама је ругло града и место на коме се пролазници могу да повреде.

Од великог пожара прошло је 14 година, а у Новосадском отвореном универзитету, који је већински власник здања, не знају када ће наставити реновирање. Осим недостатка новца, постоје и правне препреке, јер још није познато ко је мањински власник зграде.

Пре 4,5 године Скупштина Новог Сада је донела одлуку да “Дневник холдингу” опрости вишемилионски дуг за комуналије и преузме власништво једне десетине зграде. То није спроведено јер је “Дневник холдинг” покренуо је судски спор против Града.

Мирко Каракаш, директор Новосадског отвореног универзитета, каже да им као власницима девет десетина изгореле зграде, раније није било важно ко је власник мањег дела  Град или “Дневник холдинг”.

Одговара нам да власник постане Град, а не “Дневник холдинг”, пошто је то предузеће у поступку приватизације. Нови власник дела наше зграде постаће онај ко купи “Дневник холдинг”. Било би лакше са Градом око реновирања зграде, каже Каракаш.

У Управном суду кажу да су на одлагање изрицања пресуде утицале реформе правосуђа, те штрајк адвоката.

У “Дневник холдингу” тврде да нису упознати да воде спор са Градом.

“Ако је као што кажете, тужбу је вероватно покренуло руководство које је у међувремену смењено”, саопштили су у “Дневник холдингу”.

Костић хоће „Дневник холдинг

„МК група“ Миодрага Костића предала је писмо Агенцији за приватизацију о заинтересованости за куповину “Дневник холдинга”. У писму та компанија није навела предлог модела приватизације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси