Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Министарство ће реаговати због "Информера"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2015.

Извор: Дневник

Тасовац: Министарство ће реаговати због "Информера"

Министарство културе и информисања ће у понедељак реаговати у случају „Информера" у вези с објављивањем наводних фотографија обнажене хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић најавио је јуче ресорни министар Иван Тасовац у емисији „Став Србије" Прве српске телевизије. Имамо предуслове у законима који су усвојени да можемо реаговати у оваквим ситуацијама. Оног тренутка када будемо имали све информације, Министарство културе и информисања ће реаговати.

 

 

Тасовац је негирао тврдње председника Независног удружења новинара Србије Вукашина Обрадовића да председник Владе Србије Александар Вучић у ствари обавља посао министра информисања, а да је Тасовац задужен само за културу. 

Он је додао да је свестан тога да су сви главни уредници у потрази за добрим насловима да би продали новине, наводећи да се присуство у вестима најлакше обезбеђује када се нападне председник Владе или када се сликате у тангама. 

Чим прозовете председника Владе, ви имате далеко већу видљивост. Живимо у времену у којем наслови, уместо садржаја, продају вести објаснио је Тасовац, и додао да пажљиво слуша шта говори председник НУНС-а, али да Обрадовићево мишљење не деле представници свих других новинарских удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси