Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јавност осудила уредника Службеног листа, Тасовац: Реаговаћемо због Вучићевићевих лажи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2015.

Аутор: Данијела Луковић Извор: Курир

Јавност осудила уредника Службеног листа, Тасовац: Реаговаћемо због Вучићевићевих лажи

Министар културе и информисања Иван Тасовац најавио је да ће његово министарство данас предузети одговарајуће мере због скандала који је пре два дана изазвао Драган Ј. Вучићевић!

 

Власник Информера монтирао је порно-аферу новоизабраној хрватској председници Колинди Габар Китаровић - објавио је секс-снимке и слагао да је она главни актер.

- Имамо предуслове у законима који су усвојени да бисмо могли да реагујемо у оваквим ситуацијама. Оног тренутка када будемо имали све информације, Министарство културе и информисања ће реаговати - казао је Тасовац.

За сваку осуду

Иако је Вучићевић покушао да се опере извињавајући се због ове лажи, Весна Марјановић, председница скупштинског Одбора за културу и информисање, каже да то није довољно.

- Уредништво Информера направило је много прекршаја. Не може се случај завршити извињењем уредника, ово мора да се осуди - рекла је Марјановићева.

Међу прекршајима које је починио, како је Курир већ писао, свакако је и повреда 175 Кривичног законика - рушење угледа страних државника.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић оценио је да је скандал због наводне секс-афере хрватске председнице логичан исход онога што Информер ради све време.

До сада је било барем стотинак прилика да се реагује, али Вучићевић очигледно нема намеру да се заустави - рекао је јуче Обрадовић.

Случај без преседана

Мада се власник Информера правдао да је снимке објавио јер је сматрао да су „од јавног интереса“, Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије, каже да за то оправдања нема.

- Небитно је што снимци нису прави. Са становишта новинарске професије, то што је Информер учинио било би једнако скандалозно и да снимци нису лажни - упозорава Смајловићева.

Слагао и за извор

Информер је пре два дана објавио фотографије америчке порно-глумице Дајмонд Фокс тврдећи да је на њима хрватска председница. Кад је јавност схватила да је све лаж, Вучићевић је сазвао ванредну конференцију за штампу, на којој је тврдио да је спреман да сноси све последице због, како је рекао, „професионално неопростиве грешке“. Иако је у тексту навео да је фотографије добио од хрватске тајне службе, сутрадан је напрасно променио причу, правдајући се да је „текст несрећно срочен“, те да је информацију добио од „човека из српских обавештајних служби који се бавио тим послом“.

Саша Николић, бивши јавни тужилац

Тужилаштво на потезу

Бивши тужилац Вишег суда Саша Николић упозорава да је лоптица сада у дворишту Републичког тужилаштва, које би требало да покрене преткривични поступак.

- Требало би да се утврди како је дошло до овог пропуста и да се у складу с тим реагује - сматра Николић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

20.01.

2015.

Ži Žak [нерегистровани] у 12:43

BITNIJE JE SAČUVATI GLAVU NEGO...

Po svemu sudeći,najbezbolnije rešenje za gospodina Dragana Vučićevića,je da od svog advokata zatraži da mu omogući psihijatrisko veštačenje kako bi,eventualno,mogao da izbegne krivičnu odgovornost zbog te svoje poprilično ozbiljne nesmotrenosti.Ma šta ko mislio,boljeg rešenja nema.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси