Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Петрушић: Медији да стриктно поштују законске прописе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2015.

Петрушић: Медији да стриктно поштују законске прописе

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић саопштила је данас да је запрепашћена, како је рекла, скандалозним, недопустивим и непримереним текстовима и телевизијским прилозима у којима се поједине домаће и стране политичарке вређају и омаловажавају и позвала медије да стриктно поштују законске прописе и професионалне стандарде.

Повереница је упозорила да медијски садржаји који експлицитно и сензационалистички понижавају и злоупотребљавају женско тело и физички изглед и уз то обмањују јавност, представљају флагрантно кршење људског достојанства жене.

Текстови овог типа омаловажавају, дискриминишу и грубо промовишу родне стереотипе и предрасуде, сматра повереница и позива медије да стриктно поштују законске прописе и професионалне стандарде, а надлежне државне органе да реагују.
"Овиме се афирмише став да политичарке увек могу да буду сведене на еротику и то на начин на који никада нису приказани мушкарци на функцијама", сматра повереница.

Како наводи, из тога се може закључити да је једина порука да се жена своди на објекат, без икакавих извештавања о њеној стручности, способности, професионалним достигнућима и резултатима рада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси