Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ничић: Медији заказали у извештавању о нападнутим новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2015.

Аутор: Александра Ђорђевић Извор: rtg.rs

Ничић: Медији заказали у извештавању о нападнутим новинарима

Јуче приликом извештавања са протеста Албанаца у Приштини нападнуто је неколико српских телевизијских екипа. Осуде на јучерашње нападе на новинаре нису стигле ни из међународне заједнице, ни из косовских институција, потврдио је за програм Радио Грачанице председник Друштва новинара Косова и Метохије, Будимир Ничић.

Он је нагласио да ДНКиМ увек реагује на вербалне и физичке нападе на новинаре и на професију, указује на проблеме, позива надлежне органе да то спрече и да расветле све те случајеве.

„Ми нисмо полиција, ми не можемо другачије да заштитимо наше колеге. То треба да раде органи, који су задужени за безбедност свих грађана, па тако и нас новинара. Оно што се јуче догодило је страшно и недопустиво, али још је страшнија чињеница да су наше колеге које су нападнуте проговориле о томе тек након неколико сати“.

По речима председника Друштва новинара Косова и Метохије, јуче је главна вест, бар у српским медијима, требало да буде да су нападнути српски новинари.

„Не смемо дозволити да се ови напади забораве. Наша дужност, као новинара, јесте да то не дозволимо и морамо константно да зовемо и полицију и тужилаштво и видимо шта се дешава са тим нападачима, да ли су процесуирани и осуђени“, напоменуо је Ничић.

Он је нагласио да свако треба да ради свој посао. Институције за безбедност би требало да раде свој посао, а новинари су ту да јавност обавештавају о појавама и догађајима и сви би требало да поштују закон.

Ничић је подсетио да многи догађаји на Косову и Метохији остају без осуде и реакције и међународних и косовских институција.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

26.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 09:35

Noj ponovo

Moram dodati da primećujem da su rubrike ya komentare i reagovanja na sadržaje na ovom sajtu UNS uglavnom prazne.Kao da kolege jednostavno mrzi da se oglašavaju,da se bore za sebe i druge,da brane sebe i druge i druge od sebe ako treba...Da li su nas svakodnevne životne nedaće toliko ubile u pojam da se predajemo, podajemo i prodajemo za sitne pare, bez uzajamne solidarnosti?

Одговори
пон

26.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 09:29

Noj

U pravu je kolega Ničić jer svaki napad na novinare mora biti udarna vest za medije.Bez obzira što bi svetska javnost brujala da se takav napad na novinare deesio u Beogradu.Na Kosovu očigledno još uvek sve može da se radi bez energične osude međunarodne zajednice, ali novinari i mediji iz Srbije se ne smeju miriti sa tim, već biti solidarni i gromoglasni u traženju uslova da im se omogući da normalno rade svoj posao. Ohrabrujuće je, ako je baš tako, što Ničić kaže da sa albanskim kolegama na KIM srpski novinari nemaju problema, mada nisam primetio da su neki od njih ili neka kosovska novinarska organizacija zvanično reagovali na napad na srpske izveštače iz Prištine?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси