Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прекршајни поступак против "Курира"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2015.

Извор: Дневник

Прекршајни поступак против "Курира"

Министарство културе и информисања покренуће прекршајни поступак против одговорних лица у „Куриру" због порнографског и сензационалистичког садржаја на насловној страни јучерашњег издања тог дневног листа.

Министарство најоштрије осуђује објављивање оваквог садржаја који је у супротности са Законом о јавном информисању и медијима, домаћим и међународним етичким стандардима, садржаним и у Кодексу новинара Србије, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања које је достављено медијима.

Министарство ће због ове насловне стране поднети жалбу и Савету за штампу инсистирајући на примени и поштовању основних принципа новинарске етике. 

Министарство ће и убудуће реаговати у свим случајевима кршења законских одредби из свог делокруга.

Министарство снажно подржава и саморегулацију која има непроцењив значај за уређивање медијске сцене засноване на професионалним и етичким стандардима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси