Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшена уредница због карикатуре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2015.

Извор: Танјуг, Б92

Ухапшена уредница због карикатуре

Индијска полиција ухапсила је уредницу дневника на урду језику у Мумбају због штампања карикатуре пророка Мухамеда из сатиричног магазина Шарли ебдо.

"Она је ухапшена, изведена на суд и одобрена јој је кауција. Истражујемо случај", потврдио је виши полицијски инспектор у Мумбају С. М. Мунде у изјави за агенцију АФП.

Ширин Далви, уредница дневника Аваднама ухапшена је у мумбајском Тане округу, у близини индијске финансијске престонице, на основу члана 295А индијског Кривичног закона који забрањује злонамерна и претенциозна дела с намером вређања верских осећања.

Лист Индијан Експрес пише да је неколико читалаца отишло у полицију у Мумбају и Танеу пошто је дневник Аваднама штампао насловну страну француског Шарли ебдо која је красила лист у првом издању након што су наоружани нападачи упали у редакцију магазина у Паризу 7. јануара и убили 12 људи.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси