Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Режирана љутња премијера?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2015.

Аутор: Ј. Арсеновић Извор: vesti-online.com

Режирана љутња премијера?

Телевизија Пинк последњих пар дана бомбастично је најављивала интервју са премијером Србије за ударни термин у петак вече.

Уместо свеже компромитованог уредника "Информера" и аутора емисије Тешка реч, на изненађење многих интервју са премијером препуштен је водитељки Јутарњег програма Јовани Јанковић-Јоксимовић.

Сумњиво: Он се као љути, а она се слатко насмеја

Како је разговор одмицао водитељка је постајала храбрија, а премијер нервознији. У једном моменту, Вучић је у свом маниру почео да виче, а новинара са "незгодним питањима" да поистовећује са "онима" које руше војску, државу и његову владу, на шта је водитељка узвратила да није "џентлменски да се виче на жену".

Публика која је имала нерава да одгледа цео интервју се поделила: једни мисле да је све изрежирано, док сатирични сајт Њуз нет Јовани Јанковић предвиђа судбину Оље Бећковић чија је култна емисија Утисак недеље скинута с програма ТВ Б92. Они који мисле да је цео разговор на телевизији Жељка Митровића прошао по унапред договореном сценарију, као објашњење нуде то што ће Вучић сада имати аргумент да и ТВ Пинк уврсти у независни медиј.

Вучић је између осталог у поменутом интервјуу поновио да постоји координисана кампања против Војске Србије.

- Прво су били напади на Војнобезбедносну агенцију која ради у складу са законом, али неко треба да прочита те законе. То је био почетак напада на војску, а што се тиче начелника Генералштаба Љубише Диковића, ми га нисмо поставили на то место, као ни директора полиције, али је наше да штитимо војску која је највише урадила током поплава - казао је премијер.

По његовим речима, постоји осећање притиска на Србију због њеног односа према Русији, али се не ради о "нечему што не може да се издржи".

- Мене нервира неистина, неки су причали да смо нешто урадили на сајту Блица, и "Блиц" је то демантовао. Где су лешеви за које су говорили да пливају по Сави и Колубари након поплава!? - упитао је Вучић.

Водитељка ипак није успела да добије конкретне одговоре ко су то "они" који су се уротили против државе и владе, док се премијер на крају скрушено извинио због тога што је на моменте деловао нервозно и подигао глас.

Спин мајсторија Блеровог саветника

Сајт Колумнист тврди да је недавно у Београду боравио спин доктор некадашњег премијера Велике Британије Тонија Блера Алистер Кемпбел кога је владајућа странка позвала не би ли јој подигла рејтинг.

Један од добијених савета је да се у јавни простор уведу нова лица, па отуд посланица СНС-а која на скупштинском одбору пропитује омбудсмана за плату, али и да се користе замене теза.

Тако се у исти кош ставља омбудсман и његове сумње да ВБА незаконито прислушкује и Фонд за хуманитарно право који се изненанда појављује са новом-старом оптужбом да је начелник Генералштаба Диковић ратни злочинац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси