Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање/Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2015.

Извор: Данас

Питање/Одговор

Како коментаришете што је министар Душан Вујовић тражио новинарима да питања за конференције шаљу унапред?

 

Милован Дрецун, посланик СНС и бивши новинар

Свако има право да одлучује за себе. Што се мене тиче, као посланик Скупштине Србије не тражим питања новинарима унапред, препуштам им да ме све питају и одговарам на сва питања.

Александра Јерков, портпаролка ДС

То је потпуно у нескладу са добром праксом комуникације између политичара и јавности. Али је у складу са генералном политиком Владе Србије да они који могу вичу на новинаре, мислим ту на премијера, док они који то не могу довијају се на друге начине и траже питања унапред. Дакле, у складу са политиком да није пожељна ниједна критичка мисао нити незгодно питање.

Тамара Бекчић, председница Друштва Србије за односе с јавношћу

Захтев Министарства финансија не представља пример добре праксе. Слажем са мишљењем УНС сви ми који се бавимо комуникацијама, а посебно они који комуницирају као носиоци јавних функција, морамо увек бити спремни да дамо одговоре на питања новинара. Овакав пример додатно наглашава потребу за унапређењем комуникације унутар владиног сектора. Поздрављам зато иницијативу о којој смо недавно читали баш у вашем листу, у оквиру које је представницима ПР служби из министарстава као предавач гостовао Алистер Кембел. Друштво Србије за односе с јавношћу континуирано предлаже организовану подршку колегама у министарствима.

Ђорђе Влајић, уредник Радио Београда

Ако је уопште потребно коментарисати такво инсистирање, једино што бих могао да кажем јесте да је заумно тражити било какву врсту питања за било какву врсту разговора, а камоли за конференције за новинаре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси