Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нико неће у РТС!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 02. 2015.

Аутор: Н. Гинић Извор: Информер

Нико неће у РТС!

Конкурс за генералног директора РТС траје већ 14 дана, а до данас се још нико није кандидовао за наследника Александра Тијанића.

Саговорници Информера из Јавног сервиса кажу да недостатак пријава говори најпре да се мало ко усуђује да уђе у борбу с огромним проблемима ове медијске куће, мада се очекује да се озбиљни кандидати пријаве у последњих неколико дана трајања конкурса.

Генерални секретар РТС Станислав Вељковић јуче је само потврдио наше информације: До овог тренутка нико није поднео пријаву. О могућим кандидатима не могу да говорим пре истека рока конкурса...

Медији су, иначе, у више наврата спекулисали о многим именима која би могла да наследе Александра Тијанића, али јуче готово нико од њих није био расположен за причу. Досад су се о конкурсу једино изјаснили уредник ТВ Б92 Веран Матић, који је за наш лист рекао да се неће пријављивати, и Мирољуб Крсмановић, први власник ТВ Метрополис, који признаје да планира да конкурише.

Сигурно ћу се пријавити. Имам велику мотивацију, а моје шансе су апсолутне! Верујем да ће бити јака конкуренција, али немам проблем с тим. Тешко је водити јавно предузеће, али сам већ направио озбиљан програм. Идеја је да РТС функционише као јавноприватно партнерство. Тако ће се користити капацитети, док ће приватници улагати новац наглашава Крсмановић.

Коментаришући ове наводе, председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (РТЕМ) Горан Караџић каже да га ово затишје уопште не чуди.

Пријаве стижу у задњи час, као и све у Србији. Ипак, мислим да неће бити много кандидата. Треба написати озбиљан програм за наредних пет година и изборити се са проблемима Јавног сервиса. Не очекујем позната имена у овој трци поручује Караџић, који иначе важи за једног од могућих Тијанићевих наследника. Не бих о томе да говорим! избегао је Караџић одговор на питање да ли ће се и сам кандидовати.

Још само 16 дана

Подсетимо, конкурс за директора РТС расписан је 13. фебруара и трајаће 30 дана. Управни одбор РТС, по истеку овог рока, има 45 дана да изабере и именује новог директора. Услови које треба да испуни кандидат за челника Јавног сервиса су висока стручна спрема, 10 година искуства у раду на руководећ им функцијама у медијима, као и да је угледан стручњак из области од значаја за РТС.

Шта кажу потенцијални кандидати

Миломир Марић, ТВ Хепи

Шта сте се свезали мене?! У Србији има много паметнијих, способнијих и славнијих.

Бојана Лекић, новинарка

Не размишљам о томе јер је у РТС много тога нејасно. Рецимо статус није ни државна ТВ ни јавни сервис.

Милорад Вучелић, главни уредник „Печата“

Као што видите, нисам се пријавио. Остаћу загонетан до краја.

Дејан Јоцић (власник ТВ Нова), Драган Караџић (бивши уредник Трећег канала), Станко Црнобрња (редитељ) нису јуче хтели да коментаришу могућу кандидатуру

Мој угао

Нино Брајовић, УНС

Не чуди ме што нема пријава јер постоји велики притисак јавности на потенцијалне кандидате. Осим тога, конкурс је захтеван и не верујем да ће се људи отимати о РТС.

Александар Тијанић о наследницима изјаве дате током конкурса 2010. године

Фотеља директора ће бити електрична столица, волим роштиљ, али не кад сам некоме бифтек

Хиљаде људи могу боље од мене да раде овај посао и унапреде РТС

Слабији део власти жели Драгана Бујошевића, који годину дана сређује „Политику“

Николићевци овде виде себи блиску Тању Видојевић

Мој фаворит је Јелена Косанић и са њом сам раније разговарао о преласку на РТС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси