Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда Фондације Тања Петровић уручена Жикици Симићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 03. 2015.

Награда Фондације Тања Петровић уручена Жикици Симићу

Жикици Симићу, публицисти, аутору и водитељу музичких емисија „Тајанствени воз” на Студију Б и „Доле на углу” на Радију Б92, јуче је уручена награда за изузетан допринос афирмацији културе и уметности за 2014. годину коју додељује Фондација Тања Петровић.

Симићу је на свечаности у Скупштини града Београда награду уручио прошлогодишњи добитник овог признања Милан Влајчић, указавши да је било девет номинованих кандидата, од којих чак петоро са радија.

Жикица Симић се захвалио Фондацији Тања Петровић и Управном одбору те фондације који му је доделио награду.

Симић је рекао да никада раније није добијао награде и обећао да ће емисије „Тајанствени воз” и „Доле на углу” наставити да живе и да ће он и даље промовисати ту врсту музике и тај поглед на свет, који му је и донео ово признање. Награда се састоји од плакете и новчаног износа.

Аутор визуелног идентитета плакете је дизајнер Борут Вилд, а покровитељ новчане награде је Скупштина града Београда. Додели награде присуствовала је Симићева породица, пријатељи и колеге, бројни представници музичке и културне сцене, као и Иван Тасовац, министар културе и информисања.

О награди је ове године одлучивао УО Фондације, а чине га Антонела Риха, Тамара Пуповац, Војка Пајкић, Оливера Милошевић, Срдан Голубовић, Катарина Шпанић Остојић и Борут Вилд, као и прошлогодишњи добитник Милан Влајчић. Према оцени жирија, Жикица Симић је у мору пролазних, комерцијалних садржаја истрајао у томе што у медијима све више нестаје и недостаје, а то је: ауторство.

Пуних 30 година, колико траје „Тајанствени воз”, а нешто краће „Доле на углу”, његов музички избор је препознатљив, посвећен, без компромиса, без подилажења публици зарад славе и рејтинга и без потребе да се одмерава на медијском тржишту. Фондација Тања Петровић је основана пре годину дана са жељом да се истакну и подрже личности које изузетним залагањем доприносе афирмисању културе и уметности у медијима.

Тања Петровић је као дугогодишњи новинар, уредник и аутор у редакцијама културе, издавачким кућама и као градски секретар за културу, свој професионални живот посветила овој области и њеном медијском промовисању. Преминула је 2013. године, а награда се додељује на њен рођендан 28. фебруара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси