Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Мост демантује наводе о цензури
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2015.

Извор: Бета, РТВ

ТВ Мост демантује наводе о цензури

Челници телевизије "Мост" одбацили су данас наводе Скупштине АП КиМ да спроводе цензуру, и подсетили су да су њени новинари "увек били на свим местима, па и оним најтежим", како би "објективно информисали" гледаоце о дешавањима у Покрајини.

"Телевизија 'Мост' настојала је у протеклим годинама да буде увек тамо где је најтеже и где је најважније бити, и да објективно информише гледаоце о свему битном што се дешава на и око Космета, а везано је за интерес српског народа и државе Србије", саопштило је вечерас руководство ТВ одговарајући на неутемељене оптужбе из Скупштине АП Косова и Метохије.

Потпредседник Скупштине АП КиМ Добросав Добрић оценио је данас, у писму руководству телевизије, које је проследио и новинарским удружењима, да се у ТВ Мост спроводи цензура.

Руководство Телевизије "Мост" одбацило је, у одговору Добрићу, оптужбе за цензуру, истичући да је јавност о садржају писма и оптужби упозната управо посредством те телевизије.

"Потпуно смо сагласни с Вашим ставом да свако има право да буде истинито, потпуно и благовремено обавештен о питањима од јавног значаја и да су средства јавног обавештавања дужна да то право поштују", наведено је у одговору потпредседнику Скупштине АП КиМ Добросаву Добрићу а објављено на сајту телевизије Мост .

"Заиста немамо никакав интерес да, како кажете, медијским спиновањем покушавамо да обмањујемо јавност, јер с породицама живимо на Косову и Метохији, као и ви, и имамо само једну државу, а то је Србија.

Ваше примедбе прихватамо добронамерно и захваљујемо вам", наведено је у одговору директора телевизије Дејана Миленковића и главне и одговорне уреднице Љиљане Јанковић.

У писму потпредседника Скупштине АП КиМ, коју чине одборници распуштених скупштина општина на северу покрајине изабрани на локалним изборима Србије, наводи се између осталог да ТВ Мост од Бриселског споразума потписаног у априлу 2013. године није објавила ниједно мишљење посланика Скупштине КиМ о том документу.

"Такође вам предочавамо да је Уставом Србије забрањена цензура и да свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и да су средства јавног обавештавања дужна да то право поштују", наводи се у Добрићевом писму.

Скупштину Аутономне покрајине Косово и Метохија чине углавном одборници четири распуштене Скупштине општине са севера Косова које су радиле у систему Србије. Београд не признаје рад ове Скупштине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси