Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли ће неко признати да је пустио лажну вест о хеликоптеру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2015.

Извор: www.danas.rs, ФоНет

Да ли ће неко признати да је пустио лажну вест о хеликоптеру

Волела бих када би новинари, који су објавили нетачну информацију да је војни хеликоптер слетео у Београд, сада јасно казали ко им је рекао да пусте такву вест, изјавила је за портал Истиномер новинарка Бојана Лекић и напоменула да је то минимум дуга према професији и жртвама.

 

Мислим да у овој трагедији сви треба да поступе онако као што је поступио генерал Бандић, по мени, истински херој Војске Србије, који је, нажалост, по функцији коју обавља, био онај који је, како је рекао, дао налог да хеликоптер полети, по наредби министра одбране, нагласила је Лекић.

Волела бих да видим своје колеге, које че имати толико пијетета према жртвама, да кажу: "Ја сам рекао пустио вест, јер је мени тако рекао Пера Перић", рекла је Лекић, која сматра да је то минимум дуга према професији и према жртвама.

Говорећи о избору генералног директора РТС, Лекић је оценила да непријављивање на конкурс показује да људи не верују, без обзира на то што је у питању јавни конкурс, да се овде ствари решавају на конкурсима.

На тај конкурс, који се завршава у понедељак, стигла јеједна пријава, информација је којом располаже Лекић, која, ипак, очекује да буде још пријављених. Она сматра да годинама уназад за важне позиције овде није организована часна и поштена трка. Овај конкурс даје додатне разлоге за сумњу, не само због тога сто је у питању место које очигледно веома интересује наш народ и звучи атрактивно, рекла је Лекић.Како је објаснила, у овом случају и она помало сумња у"доследно спровођење часне намере".

Лекић је оценила да није јасан ни статус РТС, јер је он управно формалном смислу и даље јавни сервис, али не и у суштинском смислу, пошто се делимично вратио на државни буџет.

У таквој ситуацији мени лично није јасно какав је статус фирме којој би ти требало да будеш на челу, рекла је Лекић.

Она не размишља о кандидатури, јер не види како кандидат може да испуни услов из конкурса и достави петогодишњи план рада када нема релевантне информације.Ја не знам на основу чега би неко могао озбиљно да напише петогодишњи план, а да то није списак жеља, објаснила је Лекић и навела да би волела да у Србији ојача свест означају јавног сервиса.

Она је чула и да један број заинтересованих за конкурс за генералног директора РТС одустао када је сазнао да ће комисија гласати тајно.

Лекић сматра да би било јако добро када би се показало да власт не спроводи притисак у вези са избором генералног директора РТС.

Врло лако може да се деси да настане преседан, али трагедија је у томе што би то био преседан, и да се овога пута намерно уопште не меша ни кабинет типа Владе, која сада делимично финансира РТС, навела је Лекић.

Она сматра да би тада зажалили они који се нису пријавили,јер су сумњали у конкурс или би читава ствар била поновљена, ако би се конкурс за генералног директора РТС свео на једног или два кандидата који не испуњавају услове. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси